fbpx
Естонія створить резерв для протидії гібридним загрозам РФ та Білорусі

Естонія створить резерв для протидії гібридним загрозам РФ та Білорусі

Білорусь Естонія Європа Росія Світ

Естонія створить великий резервний підрозділ для патрулювання кордону та протидії гібридним загрозам з боку Росії та Білорусі.

Про це повідомляє видання ERR.

За інформацією Міністерства оборони Естонії, Росія спільно з Білоруссю може активізувати гібридні атаки на східні кордони Європи в найближчі 10 років.

Вся агресивна діяльність Росії у прикордонних регіонах пов’язана з запеклою війною на території України, а також спробами залякати Європейський Союз.

«Мета Росії — всіляко тиснути на Захід, щоб зменшити західну підтримку України. Водночас створити проблеми у нашому суспільстві, порушити питання про те, чи має Захід підтримувати Україну, якщо це несе нам різні внутрішньодержавні загрози», — сказав Марек Кохв, фахівець Міжнародного центру оборонних досліджень.

За його словами, неконтрольована міграція, яка відбувається в Європі, може негативно вплинути на політичні рішення та суспільну думку, як це, наприклад, відбувається в Німеччині, Франції та Іспанії.

Незважаючи на це, Естонія також знаходиться під цим загрозою, і щоб бути напоготові до таких ситуацій, буде створений резерв з 1000 бійців, який посилить охорону кордону.

«Цього року ми спільно з добровольчими воєнізованими формуваннями та Силами оборони провели першу перевірку для невеликого підрозділу. І протягом найближчих трьох років ми плануємо набрати цю тисячу людей», — сказав Лаурі Ляенеметс, міністр внутрішніх справ.

Військові Естонії. Фото: Збройні сили Естонії

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Естонія почала активно укріплювати свій кордон з Росією, а також здійснювати закупівлю сучасного озброєння для протидії російській загрозі.

Окрім цього, військові країни проводять активні навчання з іншими країнами НАТО, щоб покращити свої навички у веденні бойових дій та управлінні військом.

Своєю чергою, Міністерство оборони Естонії інвестує 500 мільйонів євро у наступні 4 роки для розбудови військової інфраструктури, створення нових гарнізонів та військових містечок.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що на території Латвії, Литви та Естонії відбуваються міжнародні навчання Jörmungandr 24, Iron Woolf 2024-2 та вишкіл воєнізованих формувань Sibul.

Білорусь Естонія Європа Росія Світ