fbpx
Естонія та Латвія замовляють автотехніку на майже 700 млн євро

Естонія та Латвія замовляють автотехніку на майже 700 млн євро

Автотехніка Балтія Естонія Європа Закупівлі Латвія Світ

Естонія та Латвія оголосили спільний тендер на закупівлю автотехніку на майже 700 млн євро для своїх силових структур.

Про це пише ERR.

Попередня вартість майбутньої угоди складе 693 млн євро.

Мета спільного тендеру – підписання рамкової угоди з одним постачальником на закупку транспортних засобів, їх технічне обслуговування, ремонт, придбання запасних частин для них.

«Так ми зможемо знизити вартість та бути більш привабливими на ринку у якості партерів», – розказав представник Центру оборонних інвестицій Естонії Тоомас Калда.

Обсяг замовлення на дві країни значний і складається з 16 видів транспортних засобів. Це як нові транспортні засоби, так і вживані.

Автотехніка придбана Естонією у Нідерландів

Транспортні засоби розрізняються за логістичними або тактичними параметрами, вантажопід’ємності чи надбудові (вантажівка, самоскид та подібні).

Тендер складається з двох частин: в рамках першої замовлять транспортні засоби вантажопід’ємністю до 5 тонн, другий – важче.

Транспортні засоби будуть придбані у одного виробника та через масштаб закупівлі ціна буде нижчою.


Приклад іншої країни Балтії: Литва отримає позашляховики Mercedes-Benz GD 290 від Нідерландів


На основі рамкової угоди транспортні засоби упродовж десяти років зможуть придбати Сили оборони Естонії, Кайтселійт, Департамент поліції та прикордонної охорони Естонії, а також відомства Міністерства оборони Латвії.

Тендер передбачає можливість пізніше придбати транспортні засоби в покращеній версії та більш специфічну техніку, наприклад, крани чи спеціальні транспортні засоби для аеропортів.

Автотехніка Балтія Естонія Європа Закупівлі Латвія Світ