fbpx
Естонія залучить військових водолазів до очистки озера Клоога

Естонія залучить військових водолазів до очистки озера Клоога

Балтія Водолазна підготовка Естонія Європа Світ

Естонія залучить військових водолазів до очистки озера Клоога від металоконструкції залишених після виходу радянської армії.

Про це пише ERR.

Окрім військових водолазів до операції залучать спеціальну техніку Сил оборони Естонії.

Роботи проведуть у майбутній понеділок 17 травня.

Очищатимуть купальну зону озера Коога у волості Ляене-Хар’ю військові логісти та військовослужбовці строкової служби Тилових військ Сил оборони Естонії.

Естонські військові водолази

Окрім залучення військовослужбовців строкової служби до подібних заходів Естонія навчає своїх строковиків керувати дронами-розвідниками та освоєнню ізраїльських протитанкових ракетних комплексів великої дальності Spike LR.

Стрільби естонських військових з протитанкових ракетних комплексів Spike LR

Навчання управлінню безпілотним літальним апаратам RQ-20 Puma розпочалось у 2-й піхотній бригаді Сил оборони Естонії.

У програму підготовки військовослужбовців строкової служби входить знайомство з технічними особливостями дрону, тактичним плануванням та льотна практика.

БПЛА RQ-20 Puma

Експлуатація розвідника інтегрована в навчання частин 22-го піхотного батальйону. Естонія замовила безпілотні літальні апарати RQ-20 Puma американського виробництва у 2018 році , а на озброєння їх поставили у 2019 році.

Державний департамент США оприлюднив інформацію про дозвіл на продаж Естонії безпілотних літальних апаратів RQ-20 Puma на загальну суму $8,868,341 у 2018 році, а виконання угоди очікувалось до 24 березня 2019 року.

В березні інструктори протитанкової роти отримали перший досвід застосування ПТРК на Центральному полігоні Сил оборони Естонії.

Стрільби естонських військових з протитанкових ракетних комплексів Spike LR

Передувало цьому – підготовка на спеціальних тренажерах, після завершення всього курсу інструктори будуть навчати експлуатації ПТРК Spike LR військовослужбовців строкової служби Естонії.

Балтія Водолазна підготовка Естонія Європа Світ