fbpx
Естонія збільшує масштаби навчань Kevadtorm

Естонія збільшує масштаби навчань Kevadtorm

Kevadtorm (Spring Storm) Spring Storm 2019 Балтія Естонія Навчання Світ

Естонія збільшує масштаби навчань Kevadtorm – цього року в Естонії відбудуться військові навчання Kevadtorm (укр. – “Весняний шторм”, англ. – Spring Storm) за участі понад 10 000 військовослужбовців.

Про це повідомляє ERR.

Широкомасштабні навчання вперше відбуватимуться у центральній частині Естонії.

Kevadtorm пройдуть з 21 квітня по 22 травня, активна фаза відбуватиметься з 8 по 15 травня. Кульмінацією навчань стануть бойові стрільби на центральному полігоні Сил оборони Естонії з 16 по 22 травня.

Разом з естонськими військовими у “Весняному штормі” візьмуть участь військовослужбовці з 14 країн включно з майже тисячу бійців багатонаціонального батальйону з Великої Британії, Данії, Канади та Італії. З Іспанії та Словенії будуть присутні штабні офіцери.

Естонські військовослужбовці на маневрах Kevadtorm

Зі США на Kevadtorm прибуде близько 1500 військовослужбовців з підрозділів національної гвардії штатів Меріленд та Віскосіна, окрім них ще будуть залучені підрозділи морської піхоти США.

Від США також візьмуть участь штурмовики A-10 національної гвардії штату Мерілент та літаки дозаправники RC-135 від нацгвардії штату Вісконсін.

Польща як попереднього року відправить на навчання підрозділ берегового ракетного дивізіону, сусідня Фінляндія – саперний підрозділ з військовослужбовців строкової служби. З Румунії прибуде підрозділ морської піхоти.

Окрім них штабні офіцери та спостерігачі приїдуть з Латвії, Литви, Грузії та України (минулого року від нашої держави взяли участь спостерігачі від територіальної оборони). Загалом іноземний контингент на навчанні складатиме близько 3000 військовослужбовців зі своєю технікою.

Естонія проводить щорічні весняні військові навчання Kevadtorm з 2003 року, минулого року у маневрах взяло участь близько 9 000 військовослужбовців як з самої Естонії, так і країн партнерів.

Kevadtorm (Spring Storm) Spring Storm 2019 Балтія Естонія Навчання Світ