fbpx
Естонський наземний безпілотник Type-X, стане кандидатом на оснащення армії США

Естонський наземний безпілотник Type-X, стане кандидатом на оснащення армії США

Milrem Robotics БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Естонія ОПК Світ США

Естонський наземний безпілотник Type-X, стане кандидатом на оснащення армії США.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення компанії Milrem Robotics стало відомо, що вона представить свою роботизовану бойову машину Type-X для участі у програмі RCV-M армії США на військовій конференції RAS USA.

“Type-X розроблений відповідно до потреб та вимог різних збройних сил. Це одна з найбільш унікальних можливостей”, – сказав Сверкер Свердбю, представник Milrem Robotics. “Завдяки цьому Type-X чудово впишеться в програму RCV-M і зможе підтримувати десантні операції”, – додав він.

Програма армії США RCV (Robotic Combat Vehicle) – “роботизовані бойові машини”. Це програма оснащення американського війська, безекіпажними роботизованими машинами, на гусеничному або колісному шасі, з легким, середнім або важким озброєнням (до складу озброєння можуть входити інші безпілотні апарати, наземні або повітряні), масою від 5-10 до 30 тонн.

Безпілотна наземна гусенична платформа Type-X створена за модульною схемою. На неї можна встановлювати різні типи озброєння та обладнання в залежності від поставлених завдань. Головна ідея розробників – створення бойової роботизованої системи, здатної замінити військовослужбовців в особливо небезпечних ситуаціях.

Вага основної платформи – 12 т, вага корисного навантаження – 4,1 т. Type-X можна десантуватися з транспортних літаків C-140 Hercules або KC-390 Millenium. На борту А400М Atlas можуть поміститися дві, а на C-17 Globemaster III – п’ять бойових машин.

Окрім того, Type-X можна оснастити дистанційно керованними баштами з 25-мм гарматою М242 Bushmaster, або 30-мм гарматою 230LF і протитанковими ракетами MMP, Javelin або SPIKE.

Бойова машина Type-X

Не велика висота і розташований в задній частині двигун, забезпечує машині значний рівень скритності. Максимальна швидкість по дорозі складає 80 км/годину, по пересічній місцевості може розганятися до 50 км/годину.

На початку червня, стало відомо, що німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, яка входить до складу французько-німецького холдингу KNDS, придбала майже чверть акцій естонської компанії Milrem Robotics, яка займається розробкою та виробництвом безпілотних наземних транспортних засобів.

Компанія Milrem наголошує, що вона залишатиметься незалежною компанією, проте їх співпраця полягатиме у впровадженні нових рішень у галузі Європейського центру досліджень з військової робототехніки.

Завдяки двосторонньому співробітництву буде використаний досвід обох компаній у галузі бойових броньованих машин та безпілотних технологій. Співпраця передбачає, серед іншого поєднуючи роботизовані рішення Milrem з бойовими платформами, німецької KMW.

Milrem Robotics БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Естонія ОПК Світ США