fbpx
Евакуація з Харківської області проходить за погодженням з ЗСУ, – голова Харківської ОВА

Евакуація з Харківської області проходить за погодженням з ЗСУ, – голова Харківської ОВА

Війна з Росією Донецька область Евакуація Луганщина Україна Харків Харківщина

Наразі евакуаційні коридори працюють з міста Лозова та Барвінкове.

Про це інформує Мілітарний.

Рішення щодо централізованої евакуації Харкова не ухвалювалося. Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Олен Синєгубов.

“Ми будемо централізовано евакуйовувати міста, за погодженням зі Збройними силами України. Це Ізюмський напрямок – місто Лозова та місто Барвінкове. Для того, щоб унеможливити, а також скоротити жертви серед мирного населення у випадку перенесення театру бойових дій саме на території цих населених пунктів”, – сказав Синєгубов.

Також він додав, що міський голова Харкова та обласна влада залишаються на місці та працюю для забезпечення життєдіяльності міста та області.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони повідомили, що ворог готує наступ на Харківський напрямок.

Крім того, зусилля окупантів будуть направлені на захоплення Луганської та Донецької областей.

Віцепрем’єр міністр України Ірина Верещук закликала мешканців цих регіонів евакуюватися.

“Треба негайно приймати рішення, якщо голова ВЦА – а, наприклад, Луганський голова ВЦА і Донецький вимагають покинути й роблять все, щоб пройшли евакуації і ми щодня це робимо. Треба робити, тому що потім люди будуть під вогнем, їх будуть розстрілювати й нічого не зможуть зробити. І ми не зможемо їм допомогти. Тому що припинити вогонь буде практично неможливо. Зі свого досвіду скажу: особливо Луганська та Донецька області. Звісно ж, частина Харківської області. Треба евакуюватися. Якщо є така можливість. А зараз ще можливість є”, – сказала Верещук

Ірина Верещук, Віцепрем’єр-міністр України

Керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що російські війська обстріляли місце видачі гуманітарної допомоги у Вугледарі. Відомо про двох загиблих і п’ятьох поранених.

“Документуємо усі злочин, вчинені російською федерацією на нашій землі”, – сказав він

На Луганщині окупанти з артилерії обстріляли Сєвєродонецьк.

“Знову маємо цинічний обстріл житлових районів Сєвєродонецька. Полум’ям охоплено одразу 10 багатоповерхівок, торговельний центр, гаражі – жодного стратегічного, військового об’єкта. «Руський мир» знищує життя на Луганщині”, – повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай

Кількість постраждалих в наслідок обстрілу встановлюється.

Відомо також, що через обстріли в Рубіжному загинула одна людина, одна – поранена, п’ятьох людей вдалося врятувати, а от доля ще сімох – невідома.

З міста Попасна, через обстріли росіян не змогли евакуювати населення.

Війна з Росією Донецька область Евакуація Луганщина Україна Харків Харківщина