fbpx
Excalibur Army представила нову патрульну машину Hector

Excalibur Army представила нову патрульну машину Hector

Czechoslovak Group Excalibur Army Автотехніка Європа Позашляховик ППО та ПРО Чехія

Чеська компанія Excalibur Army представила нову патрульну машину Hector, на виставці Future Forces Forum 2024.

Про це повідомляє група компаній Czechoslovak Group, до якої входить Excalibur Army у своєму каналі в Х.

Hector це нова версія мобільного зенітного комплексу Viktor, який вже успішно експлуатується в Україні.

Hector як і його попередник створені на базі пікапу Toyota Land Cruiser 79.

Але на відміну від попередника який оснащений туреллю з двома 14.5 мм кулеметами, Hector оснащений дистанційно керованим бойовим модулем.

Це бойовий модуль Guardian 1.5 RCWS від  іспанської компанії Escribano, оснащений 12,7 мм кулеметом M2 Browning. Бойовий модуль має електронно-оптичну систему, здатну виявляти цілі на відстані до 14 км вдень, та 10 км вночі.

Аналогічними модулями оснащенні модернізовані українські бронетранспортери М113 та СБА Козак-5.

У корпусі під відділенням для озброєння є місце для зберігання запасних стволів, боєприпасів, запасних частин або спорядження екіпажу. Екіпаж машини складається з двох членів – водія та оператора станції озброєння, який розташовується на пасажирському сидінні.

Завдяки своїй доступності, простоті та потужному озброєнню машина підходить для охорони кордону, розвідки або як одна з систем C-UAS.

Нагадаємо що на початку жовтня 2024 року компанія “Українська бронетехніка” підписала пакет документів щодо співпраці з чеським холдингом Czechoslovak Group щодо виробництва 155 мм снарядів.

Одна угода стосується постачання комплектуючих, а інша – ліцензування виробництва боєприпасів (передача технології та документації з виробництва артилерійських пострілів).

“Плануємо за наступний рік виробництво та постачання близько 100 000 боєприпасів, а у 2026 – понад 300 000. Процес підготовки обладнання вже розпочався”, – повідомив “Мілітарному” керівник компанії “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас.

Czechoslovak Group Excalibur Army Автотехніка Європа Позашляховик ППО та ПРО Чехія