fbpx
Excalibur Army розкрив ТТХ 155-мм САУ DITA

Excalibur Army розкрив ТТХ 155-мм САУ DITA

Excalibur Army Артилерія Європа САУ САУ Dita Світ Чехія

Чеський виробник та експортер озброєння Excalibur Army розкрив ТТХ нової 155-мм САУ DITA.

Дані було оприлюднено на сайті компанії.

Прототип самохідної артилерійської установки оснащений вдосконаленою бортовою системою управління та автономною роботою башти.

Концепція використовує повністю автономну надбудову, завдяки чому башта також може бути встановлена ​​на гусеничному шасі.

Самохідна САУ DITA

Самохідна артустановка DITA – це нова сучасна артилерійська зброя, що використовує боєприпаси стандарту НАТО 155 мм з дальністю стрільби у 39 км.

Тактико-технічні характеристики САУ DITA Тактико-технічні характеристики САУ DITA

DITA розроблена на оригінальній чехословацькій концепції гаубиць Dana vz.77, побудованих на шасі вантажного автомобіля Tatra.

155-мм САУ DITA від Excalibur Army

За рахунок високого рівня автоматизації DITA має високу скорострільність лише з двома членами екіпажу – водієм та командиром, боєкомплект САУ складає 40 снарядів.

САУ оснащена сучасною бортовою системою управління, та можливістю швидкого розгортання на бойових позиціях та згортання з них та чудовою прохідністю.

Кабіна САУ DITA

У січні 2021 року DITA досягла етапу готовності до функціонального прототипу, тепер заплановано розпочати серію випробувань нової артилерійської установки.

Самохідна артилерійська установка DITA від Excalibur Army це вже друга похідна артустановка калібром 155-мм створена на базі САУ Dana vz.77.

Першою є виріб словацького підприємства Konstrukta-Defence, що здійснило модернізацію наявних 152-мм самохідних артилерійських систем Dana на озброєнні ЗС Словаччини у 155-мм САУ Zuzana.

САУ Zuzana ЗС Словаччини

Зміни стосувались встановлення нової артилерійської частини при залишені оригінального шасі. У сухопутних війська збройних сил Словаччини 155-мм самохідними артилерійськими установками ShKH vz. 2000 Zuzana озброєний артдивізіон 2-ї механізованої бригади.

Excalibur Army Артилерія Європа САУ САУ Dita Світ Чехія