fbpx
F-15 вперше випробував ракету AIM-120 з новою системою прицілювання

F-15 вперше випробував ракету AIM-120 з новою системою прицілювання

F-15 Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Випробування ПС США Світ США

У США винищувач F-15 випробував нову систему прицілювання для авіаційних ракет «повітря-повітря» AIM-120.

Про це інформує Мілітарний.

Винищувач F-15С Повітряних сил США за допомогою інфрачервоної системи пошуку та відстеження IRST (Infrared Search and Track) вперше здійснив перехоплення навчальної цілі за допомогою ракети «повітря-повітря» AIM-120 ARMAAM, пише The Drive.

Винищувач був оснащений системою Legion Pod IRST Block 1.5 від Lockheed Martin, яка призначена для виявлення та відстеження повітряних загроз на великі відстані в умовах, де заборонено використовувати бортову РЛС. Можливість відстеження цілей IRST була об’єднана з APG-63v3 RADAR для зведення даних про місце розташування цілі для ракети AIM-120.

Під час випробування датчики декількох спектрів працювали разом, щоб гарантувати, що ракета успішно перехопила ціль.

“Це успішне випробування ракети має велике значення, оскільки F-15, обладнаний AIM-120 з IRST, дозволяє нам досягати виявлення, відстеження, прицілювання, і застосування зброї та перевіряти перехоплення, не залежачи від APG-63v3 RADAR”, – сказав майор Брайан Девіс.

Пасивний характер інфрачервоної системи на відміну від радіолокатора, не має електромагнітного випромінювання – також передбачає абсолютно новий набір тактичних підходів, які дійсно можуть кинути виклик здатності противника виявляти та визначати місцезнаходження винищувачів обладнаних підвісним модулем IRST.

Інфрачервоний пошук і відстеження (IRST) або інфрачервоне прицілювання – це метод пасивного відстеження за допомогою інфрачервоного випромінювання. Існують різні види електромагнітного випромінювання, які включають інфрачервоне випромінювання, радіохвилі, ультрафіолетове випромінювання тощо.

Також, ми повідомляли, що американські військові пілоти тепер зможуть бачити цілі в повній кольоровій гаммі.

Northrop Grumman оголосила про поставку Повітряним силам і Національній гвардії США вдосконалених модулів наведення LITENING.

LITENING – це авіаційна електрооптична інфрачервона сенсорна система для наведення та спостереження, яка дозволяє екіпажам виявляти, отримувати, ідентифікувати та відстежувати цілі на великих відстанях. Система забезпечує виконання широкого спектру завдань, включаючи точне націлювання, розвідку та спостереження і залучення до гуманітарних місій.

Кольорова версія системи – це вже четверте покоління модулів наведення LITENING. Ключова особливість нових підвісних контейнерів – передача потокового кольорового відео.

F-15 Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Випробування ПС США Світ США