fbpx
F-16 США обладнають новими протиракетними системами

F-16 США обладнають новими протиракетними системами

Авіація ПС США Світ США

Літаки F-16 Повітряних сил США будуть оснащені новими датчиками попередження про ракетну атаку. Системами, що працюють в інфрачервоному діапазоні.

Ізраїльська компанія «Elbit Systems» виграла тендер і отримала контракт на поставку обладнання для літаків F-16, повідомляє MilitaryAeroSpace.

Повна вартість контракту обійдеться військового бюджету США майже в півмільярда доларів (472 млн). Термін виконання замовлення – 10 років (до лютого 2030 г.).

Датчики будуть встановлюватися під крилами винищувачів і інтегруватися із засобами радіоелектронної боротьби і системами відстрілу теплових пасток.

Фото з відкритих джерел

Відзначається, що датчики можуть встановлюватися на пілонах датського виробника Terma.

Система включає в себе можливості для візуальних і звукових попереджень пілота через монітор в кабіні або через елемент шолома Cueing System (JHMCS).

Шолом Cueing System (JHMCS). Фото: elbitsystems.com

Системи Elbit PAWS підходять для бойових літаків, вертольотів і комерційних пасажирських літаків. Вони можуть встановлюватися на вертольоти AH-1 Cobra, AH-64D Apache Longbow, AW-101, 412, CH-47 Chinook, Mi-8/17/24, Super-Puma і UH-60 Black Hawk; бойові літаки A-1M, F-15, F-16 й F-18; 737, 747, 767, 777 пасажирських літаків; і військові літаки C-130B, C-130H, C-130J, CN-235 й Іл-76.

Elbit Systems

Завдання систем категорії DIRCM (Directed Infra-Red Countermeasures) – захист літаків і вертольотів від ракет «земля-повітря» з теплової (інфрачервоної) головкою самонаведення.

В першу чергу мова йде про захист від ракет ПЗРК.

Сімейство Elbit Systems MUSIC ‘TM’ (MUSIC – Multi Spectral Infrared Countermeasures, TM – Tread Mark) створено для захисту пасажирських, транспортних та VIP літаків, а також вертольотів, від зенітних ракет.

Системи сімейства можуть бути легко встановлені на різні військові та цивільні платформи, не погіршуючи їх експлуатаційних характеристик.

Системи виявляють пуск ракети, використовуючи 4 (для забезпечення кругового огляду нижньої півсфери) тепловізійні камери, і створюють спрямовані перешкоди.

Системи сімейства обрані урядом Ізраїлю для захисту ізраїльських цивільних авіалайнерів і вже використовуються численними клієнтами по всьому світу (близько 15 країн).

Elbit Systems MUSIC 'TM'

Наприклад, ВПС Італії встановила їх на свої транспортні літаки C-27J і C-130J, а також на вертольоти AW101, ВПС Бразилії та Португалії вибрали систему для установки на транспортні літаки KC-390.

А330 президента Франції Емануеля Макрона

Були підписані контракти на установку систем на транспортні літаки A400M ВПС Німеччини та парк заправників A330 MRTT (Multi-Role Tanker Transport) блоку НАТО.

 A400M ВПС Німеччини.

Сімейство MUSIC ‘TM’ включає декілька варіантів:

J-MUSIC – найбільш сучасний варіант для захисту великих літаків (транспортні, заправники, спецпризначення, VIP і ін.);

C-MUSIC – перший варіант системи, для захисту транспортних і пасажирських літаків;

Mini-MUSIC – легкий і компактний варіант системи для захисту вертольотів і невеликих літаків.

Boeing 767 прем'єр-міністра і президента Ізраїлю.

Авіація ПС США Світ США