fbpx
Філіппіни й Німеччина підпишуть угоду про оборонну співпрацю

Філіппіни й Німеччина підпишуть угоду про оборонну співпрацю

Азія Європа Німеччина Світ Співпраця Філіппіни

Філіппіни й Німеччина взяли на себе зобов’язання підписати угоду про оборонну співпрацю в 2024 році.

Про це повідомляє видання Reuters.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і його філіппінський колега Джільберто Теодоро зобов’язалися встановити довгострокові відносини між своїми збройними силами.

Відносини встановлюватимуться з метою розширення тренувань і двосторонніх обмінів, вивчення можливостей для розширення двосторонньої співпраці в галузі озброєнь і участі в спільних проєктах.

Повідомляється, що зустріч в Манілі стала першим подібним візитом міністра оборони Німеччини.

Китай претендує на суверенітет над більшою частиною Південно-Китайського моря, включно з територіями, на які претендують В’єтнам, Філіппіни, Малайзія, Бруней та Індонезія як на виключні економічні зони.

У 2016 році Постійна палата третейського суду в Гаазі заявила, що претензії Пекіна не мають жодних правових підстав, а Китай відкидає це рішення.

«Це рішення залишається в силі без жодних винятків. Зміцнення морського кордону – це наше зобов’язання, і ми його виконуємо», – сказав Пісторіус.

Теодоро сказав, що Філіппіни, які прагнуть модернізувати свої збройні сили для посилення оборони, шукатимуть можливості залучити Німеччину як можливого постачальника цих можливостей.

«Це стосується системи командування і управління, засобів протиповітряної оборони, морських і повітряних сил, а також високотехнологічного обладнання», – заявив Теодоро.

Китай висловив занепокоєння зростанням зв’язків між членами НАТО і такими азійськими країнами, як Японія, Південна Корея і Філіппіни.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що Філіппіни та В’єтнам проведуть спільні морські навчання задля відпрацювання протидії Китаю.

Азія Європа Німеччина Світ Співпраця Філіппіни