fbpx
Філіппіни купують бронетехніку у ізраїльської компанії Elbit Systems

Філіппіни купують бронетехніку у ізраїльської компанії Elbit Systems

ASCOD Elbit Systems Pandur II Бронетехніка Закупівлі Світ Танк Філіппіни

Філіппіни за результатами тендеру купують легку бронетехніку у ізраїльської компанії Elbit Systems.

Про це пише Shephard News.

Контракт на загальну суму у 196 млн доларів (9 484 332 000 філіппінських песо).

За ці кошти філіппінська армія має отримати:

  • 18 легких гусеничних танків на базі бойової машини ASCOD 2
  • 10 легких колісних танків на базі БТР Pandur II
  • 1 командно-штабну машину на базі ASCOD 2
  • 1 броньовану ремонтно-евакуаційну машину на базі ASCOD 2

Бойові машини у колісному та гусеничному виконанні будуть озброєнні 105-мм нарізною низькоімпульсною гарматою з автоматом заряджання на 12 пострілів.

Також у поставку увійде не названа кількість та номенклатура 105-мм боєприпасів.

Виробництво австрійсько-іспанських бойових машин піхоти ASCOD 2 здійснює концерн General Dynamics Land Systems, а БТР Pandur II – чеська компанія TATRA Defense Vehicle.

Бойова машина піхоти ASCOD 2 була створена австрійською фірмою Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug AG та іспанською Santa Bárbara Sistemas, які з 2003 року входять до General Dynamics European Land Combat Systems – європейського підрозділу корпорації General Dynamics.

Перебуває на озброєнні збройних сил Австрії та Іспанії (місцеві назви Ulan та Pizarro відповідно), а також у Великій Британії під назвою Ajax.

БМП Ajax

Pandur II — багатоцільова колісна бойова броньована машина розроблена австрійським підрозділом General Dynamics European Land Combat Systems, виготовляється у декількох країнах: безпосередньо в Австрії, за ліцензією у Португалії, а також для чеських збройних сил та на експорт на підприємстві TATRA Defense Vehicle.

PANDUR II 8x8

Бронетранспортер Pandur II перебуває на озброєння в Австрії, Португалії та Чехії, а також нещодавно стало відомо про майбутні поставки до Індонезії.

Чеський спецекспортер Excalibur Army, зі складу Czechoslovak Group (CSG), поставить машинокомплекти Pandur II виготовлені TATRA Defense Vehicle до Індонезії, де їх буде зібрано на місцевому підприємстві PT. PINDAD.

ASCOD Elbit Systems Pandur II Бронетехніка Закупівлі Світ Танк Філіппіни