fbpx
Філіппіни посилюють свій флот новим фрегатом

Філіппіни посилюють свій флот новим фрегатом

Hyundai Heavy Industries Азія ВМС Філіппін Світ Суднобудування Філіппіни Фрегати

З повідомлення на Facebook-сторінці ВМС Філіппін стало відомо що 19 березня 2021 року, відбулася офіційна церемонія прийняття в бойовий склад ВМС Філіппін нового ракетного фрегата “Antonio Luna” (FF 151) класу “Jose Rizal”. Церемонія проходила на військово-морській базі в Манілі.

“Antonio Luna” став другим серійним кораблем класу “Jose Rizal” у складі ВМС країни. Варто нагадати що першим кораблем цього класу став однойменний з проектом ракетний фрегат “Jose Rizal” (FF 150), що був введений в експлуатацію в липні 2020 року

Ці два нові фрегати були побудовані компанією Hyundai Heavy Industries (HHI) в Південній Кореї.

Міністерство національної оборони Філіппін та компанія Hyundai Heavy Industries за підсумками тендера, 24 жовтня 2016 року підписали контракт на будівництво двох 2600-тонних ракетних фрегатів, що представляють собою зменшену версію багатоцільового фрегата HDF-3000 (FFX-I) що знаходиться на озброєнні ВМС Республіки Корея.

Ці кораблі призначені для протикорабельної та протичовнової боротьби, та забезпечення протиповітряної оборони надводних корабельних груп та морських районів.

Довжина корабля становить 107,5 м, ширина – 13,8 м, водотоннажність – 2600 т. Корабль оснащений комбінованою головною енергетичною установкою типу CODAD і може розвивати максимальну швидкість 25 вузлів, дальність плавання – 4500 морських миль зі швидкістю 15 вузлів, екіпаж – 65 людей.

Озброєння фрегата складається з 76-мм артилерійської установки Super Rapid Oto Melara, 30-мм стабілізованої корабельної дистанційно керовано артилерійської установки SMASH-30 турецької компанії Aselsan що оснащена 30-мм гарматою Mk44 Bushmaster II, також є два 324-мм тритрубних торпедних апарата. Крім того, в якості засобів протиповітряної оборони використовуються дві пускові установки Simbad-RC із зенітними ракетами “Містраль”.

Фрегати оснащені системою управління компанії Hanwha Systems, яка об’єднує всі засоби виявлення та спостереження та дозволяє боротися з повітряними, надводними та підводними загрозами. Корабль розроблений з використанням можливостей встановлення (у перспективі) 8-контейнерної вертикальної пускової установки ЗРК в носовій частині, однак поки корабель не оснащений цією установкою. Також фрегат може нести на борту гелікоптер AW-159 “Лінкс”.

Філіппіни активно проводять оновлення своїх ВМС. Як ми раніше повідомляли, що на початку лютого 2021 року стало відомо про те що Міністерство національної оборони Філіппін замовило ізраїльські катери типу Shaldag Mk V з ракетним керованим озброєнням, таким чином ставши другим замовником компанії Israel Shipyards катерів такої модифікації.

Shaldag Mk V являються найбільшими в сімействі розроблених і побудованих Israel Shipyards катерів типу Shaldag.

Цільно алюмінієвий катер у версії Mk V має повну водотоннажність близько 95 тонн, довжину 32,65 м, ширину 6,2 м, швидкість ходу 40 вузлів і більш, дальність плавання 1000 миль на 12 вузлів.Штатним озброєнням катерів типу Shaldag Mk V є одна дистанційно керована артилерійська установка Rafael Typhoon калібру 23-30 мм.

А у березні цього року, як повідомляв Мілітарний, що на тлі загострення з Китаєм через територіальний спір. Філіппіни стали першими замовником надзвукових протикорабельних ракет BrahMos, підписавши угоду з Індією про наміри щодо постачання цих ракет.

Hyundai Heavy Industries Азія ВМС Філіппін Світ Суднобудування Філіппіни Фрегати