fbpx
Фільм «Зошит війни», знятий з відеозаписів українських бійців, покажуть у кінотеатрах

Фільм «Зошит війни», знятий з відеозаписів українських бійців, покажуть у кінотеатрах

Донбас Російська агресія Україна Фільм

Фільм «Зошит війни» (War Note) режисера Романа Любого, знятий з відеозаписів українських бійців, покажуть у кінотеатрах України до 30 річниці Незалежності України.

Про це інформує Мілітарний.

10 гривень з кожного придбаного квитка творці фільму перерахують у Благодійний фонд допомоги армії «Повернись Живим»  на закупівлю мобільних комплексів спостереження.

Прем’єра за участі творчої групи відбудеться у кінотеатрі «Київська Русь» 24 серпня, о 19:30.

Квитки: https://bit.ly/warnote 

Фільм, створений з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських бійців. Стрічка запрошує глядача у сюрреалістичну подорож на фронт війни з Росією – у химерне потойбіччя, де панують закони відмінні від звичайного світу. Інша поведінка, інші стосунки, інший гумор. Герої прокидаються та засинають, радіють та плачуть, знімають відео та завжди відчувають, що запис може закінчитись у будь-яку мить.

Режисер стрічки – Роман Любий
Продюсер – Марко Супрун
Лінійні продюсери – Андрій Котляр, Володимир Тихий,
Виробництво – Babylon 13

Світова прем’єра фільму відбулася на фестивалі Docudays UA у 2020-му році, де він здобув приз глядацьких симпатій та 2 спеціальні нагороди. 

Кадри з фільму Зошит війни/ War Note

Партнери релізу –  БФ «Повернись живим», Міністерство у справах ветеранів.

Промокампанія картини здійснюється за підтримки Держкіно.

Трейлер:

10 гривень з кожного купленого квитка автори перерахують у фонд «Повернись живим»  на закупівлю комплексів спостереження.

Прем’єра за участі творчої групи відбудеться у кінотеатрі «Київська Русь» 24 серпня, о 19:30.

Серед співавторів фільму:

  • Валерій Пузік: доброволець, український художник, письменник, режисер. Автор книг «Бездомні пси», «Моноліт», «Я бачив його живим, мертвим і знову живим», «Шахта. Ранкове зведення», співавтор книги «Наші Котики. Бліндаж»
  • Олексій Болдирєв, Малиш: старший сержант ЗСУ, снайпер, cтав відомий тим, що під обстрілами підняв український прапор над Донецьким аеропортом. Загинув в зоні АТО 9 грудня 2015 року.
  • Іван Матейко: підприємець, співзасновник маркетингової агенції vio.agency, доброволець, во ком. відділення взводу розвідки 4 батальйону оперативного призначення НГУ «Крук». Після АТО отримав офіцерське звання.
  • Володимир Небір: кіборг, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня і Нагрудним знаком «За зразкову службу».

Увесь список авторів із короткими автобіографічними довідками можна подивитися тут.

Співавтори фільму – це ті, без кого б насправді фільм не відбувся. Адже в основні його – особисті відеозаписи з телефонів, камкодерів, фотоапаратів та гоупро українських бійців. Усі ці матеріали зрештою сплелися в одну канву документальної стрічки.

Всього таких співавторів – 18. Деякі з них – загинули на фронті. Стрічка War Note стає водночас і збірним образом українського бійця, і гарною пам’яткою про тих, кого вже нема з нами. 

Донбас Російська агресія Україна Фільм