fbpx
Флагман Морохорони повернувся з Стамбулу

Флагман Морохорони повернувся з Стамбулу

«Григорій Куроп’ятников» (BG 50) ДПСУ Морська охорона Одеса Україна Флот

Флагман Морської охорони ДПСУ «Григорій Куроп’ятников» повернувся з Стамбулу де він перебував з візитом на запрошення турецьких колег.

Про це повідомляє пресслужба Морської охорони на сторінці у Facebook.

В рідній гавані моряків-прикордонників з далекого походу зустріли давньою морською прикордонною традицією гостинності.

В рамках візиту делегація Морської охорони також відвідала корвет Берегової охорони Туреччини, який повернувся з довготривалого походу, де брав участь у гасінні масштабних пожеж на півдні Туреччини.

Турецькі колеги гостинно прийняли делегацію Морської охорони Державна прикордонна служба України, познайомили із основними проєктами корабельно-катерного складу Берегової охорони Туреччини, їх оснащенням та тактико-технічними характеристиками, а також з історією розвитку, станом сьогодення й перспективами морської прикордонної служби Турецької Республіки, – написали у пресслужбі.

Під час вечірньої екскурсії містом, українських гостей вразило підсвічення Босфорського мосту в кольорах прапору України та вітальний напис «Ласкаво просимо, брати-українці».

Підсвічення мосту у Стамбулі жовто-блакитними кольорами

Програма візиту «Григорія Куроп’ятникова» до турецьких колег передбачала обмін досвідом та перспективне планування розвитку співробітництва з турецькими колегами.

Корабель 22 серпня 2021 року, вийшов з Одесу у напрямку турецьких берегів:

До Туреччини корабель прибув 24 серпня, тобто у День Незалежності України. Фото прибуття до Стамбулу флагмана Морохорони «Григорія Куроп’ятникова» оприлюднив турецький спотер Yörük Işık:

Флагман Морської охорони ДПСУ «Григорій Куроп’ятников», корабель проєкту 1241.2 (шифр «Молнія»), виконував такий перехід вперше.

Корабель «Григорій Куроп'ятніков» у Туреччині

У 2012 році корабель Морської охорони ДПСУ проєкту 205П «Тарантул» здійснював перехід з Кримського півострова в Стамбул.

Мета подібних візитів – обмін «премудростями» використання штурмансько-навігаційного обладнання, відпрацювання спільного маневрування в морі, а також теоретичне опрацювання здійснення пошукових та рятувальних операцій в морі.

«Григорій Куроп’ятников» (BG 50) ДПСУ Морська охорона Одеса Україна Флот