fbpx
Флот Нідерландів візьме в оренду цивільне судно

Флот Нідерландів візьме в оренду цивільне судно

Європа Закупівлі Королівські ВМС Нідерланів Світ Флот

Військово-морські сили Нідерландів візьмуть в оренду цивільне транспортне судно.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Нідерландів повідомило, що незабаром військовий флот матиме своє «власне» транспортне судно типу RoRo (Roll-on Roll-off).

ВМС орендуватимуть судно середнього розміру протягом наступних 10 років. Таким чином, збройні сили Нідерландів матимуть стратегічний морський транспорт на постійній основі.

Договір з транспортною компанією про оренду судна вже підписано. Корабель буде доступний не пізніше травня поточного року.

Це дозволить Нідерландам виконати зобов’язання щодо швидкого розгортання певних військових підрозділів.

Досі Міноборони країни періодично винаймало транспортні кораблі для виконання певних перевезень. Однак у оборонному відомстві зазначають, що це стає все дорожчим і складним через зростання дефіциту на ринку комерційних міжнародних перевезень.

Для того, щоб гарантовано мати морські транспортні можливості, було прийнято рішення орендувати судно типу RoRo на 10 років. Воно використовуватиметься не тільки для розгортання військових підрозділів, а й для забезпечення навчань.

Судно може одночасно перевозити 200 контейнерів і 300 транспортних засобів середньою довжиною 6 метрів.

Нагадуємо, що у Франції для Військово-морських сил Бельгії та Нідерландів у листопаді минулого року, розпочато будівництво головного протимінного корабля нового покоління.

Корабель будують в рамках спільної бельгійсько-нідерландської програми Mine Counter Measures (MCM) з будівництва 12 протимінних суден. Головний корабель будується для бельгійського флоту та отримав назву М940 Oostende, він має бути зданий до кінця 2024 року.

Нові протимінні кораблі будуть з повною водотоннажністю 2800 тонн. Найбільша довжина корпусу становить 82,6 м, ширина 17 м.

Європа Закупівлі Королівські ВМС Нідерланів Світ Флот