fbpx
Франція готується навчати 2000 українських військових

Франція готується навчати 2000 українських військових

Війна з Росією Військова допомога ЗРК Навчання ППО та ПРО Україна Франція

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що країна проведе навчання для 2000 українських військових та підтвердив передачу ЗРК для ЗСУ.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Le Parisien.

Лекорню підкреслив, що французькі військові вже навчали українських артилеристів, коли відбувалася передача САУ Caesar, але це буде зовсім інший масштаб.

Це дуже важливий крок, відповідь на одну з головних вимог українців.  Вони (українські військові, – ред.) будуть закріплені за нашими частинами на кілька тижнів. У Франції вже були створені артилерійські формування для Caesar, але тут, ми змінюємо масштаб“, – сказав міністр.

Себастьян Лекорню, Міністр оборони Франції

Також очільник французького оборонного відомства підкреслив, що навчання складатимуться з трьох рівнів.

Перший – загальна підготовка, другий – потреби, про які повідомляє українська сторона, третій – підготовка щодо наданого обладнання.

Себастьєн Лекорню підкреслив, що Франція продовжить надавати Україні необхідне озброєння та уточнив, що йдеться про ЗРК Crotale.

Пріоритетом є однозначно оборона земля-повітря. Ми збираємося надати, як оголосив президент Республіки, надійні протиповітряні системи Crotale. Вони будуть особливо корисні в боротьбі з безпілотниками та атаками з повітря“, – заявив міністр.

Також  Франція розглядає відправку в Україну від шести до 12 самохідних артилерійських установок Caesar, скасувавши їх постачання в Данію.

Лекорню додав, що Україна сформувала заявку на системи залпового вогню, що дозволять завдавати удари на далеку відстань. Про яку саме зброю йдеться він не уточнив. Підкреслив, що цей запит вивчається Парижем.

Crotale – французький всепогодний зенітний ракетний комплекс малої дальності розроблений французькою фірмою Thomson-CSF/Matra. Призначений для боротьби з повітряними цілями в діапазоні середніх, малих та гранично малих висот. Прийнятий на озброєння у Франції, Фінляндії, Греції та Нідерландах.

ЗРК Crotale існує у двох варіантах базування: рухомому наземному та корабельному. Дальність ураження повітряних цілей – від 500 до 10000 м, на висотах – до 6000 м.

Нагадаємо, Канада відправить ще 40 військових у Польщу для навчання військовослужбовців ЗСУ.

Війна з Росією Військова допомога ЗРК Навчання ППО та ПРО Україна Франція