fbpx
Франція планує придбати 42 винищувачі Rafale у 2023 році

Франція планує придбати 42 винищувачі Rafale у 2023 році

Rafale Авіація Європа ПКС Франції Світ Франція

Міністерство оборони Франції замовить 42 винищувачі Dassault Rafale у 2023 році.

Вони мають компенсувати дефіцит озброєння, який виник через продаж літаків Греції та Хорватії.

Про це повідомляє Le Journal de L’Aviation.

В оборонному бюджеті Франції на наступний рік закладено 43,9 млрд євро, що на 7,4% більше за бюджет 2022 року.

Винищувач «Rafale». Фото з відкритих джерел

Серед іншого планується замовлення 42 винищувачів для ПС Франції. Літаки мають бути поставлені між 2027 та 2030 роком. Замовлення буде розділено на дві партії: одна складатиметься із 12 літаків, друга – із 30.

Ці 42 нові літаки, ймовірно, будуть доставлені у стандарті F4, який зараз розробляється.

Льотні випробування Rafale F4 стартували у квітні 2021 року в авіаційному випробувальному центрі Dassault в Істрі, на південному сході Франції.

Розробка стандарту F4 розпочалася на початку 2019 року, коли міністерство оборони Франції повідомило про контракт на чергове оновлення майже одразу після сертифікації стандарту F3-R.

Винищувач Dassault Rafale ПС Франції. Фото: wallhere.com

У грудні 2021 року Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) замовили 80 винищувачів у версії F4 на загальну суму в 15 млрд доларів.

Повітряні сили Об’єднаних Арабських Еміратів будуть першим користувачем Rafale F4 за межами Франції і ця угода надасть їхнім збройним силам інструмент, здатний гарантувати суверенітет та оперативну незалежність.

Dassault Rafale – французький багатоцільовий бойовий літак, розроблений компанією Dassault Aviation. Він належить до четвертого покоління винищувачів.

Літак є повністю французьким проектом, у його розробці не брали участь іноземні компанії, в ньому немає комплектуючих, вироблених в інших країнах. Прототип винищувача здійснив перший політ 4 липня 1986 року.

Rafale Авіація Європа ПКС Франції Світ Франція