fbpx
Франція розпочала програму з виробництва ядерних боєголовок нового покоління

Франція розпочала програму з виробництва ядерних боєголовок нового покоління

Європа Світ Франція Ядерна зброя

Франція розпочинає нову програму з виробництва ядерних боєголовок нового покоління та відновлює виробництво тритію.

Про це повідомляє видання Euractiv із посилання на слова міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню.

Відповідну заяву міністр оборони Франції зробив у понеділок 18 березня під час відвідування атомної електростанції у Сіво на південному заході Франції, яка вироблятиме тритій для військових.

Саме виробництво тритію відбуватиметься на території французької ядерної науково-промислової дослідницької установи.

Виробництво тритію передусім пов’язане зі збільшенням кількості ядерних боєголовок.

Оскільки Франція відчуває нестабільну безпекову ситуацію у світі та готується посилити власні сили ядерного стримування.

На сьогодні сили ядерного стримування Франції мають у своєму розпорядженні 290 ядерних боєголовок, запаси яких будуть збільшені до 350 одиниць.

Починаючи з 2016 року, Франція виробляє ядерні боєголовки TNO (Tête nucléaire océanique), які використовуються у міжконтинентальних балістичних ракетах M51.

Боєголовки потужність 100 кілотонн замінили на балістичних ракетах М51 старіші боєголовки TN75, які надійшли на озброєння у 1996 році.

Як повідомляв «Мілітарний» раніше, Велика Британія розширює кількість фахівців та потужності для виробництва ядерних силових установок і боєголовок.

Збільшення штату фахівців пов’язане із загальним напрямком країни: Британія хоче збільшити виробництво ядерних реакторів для військових та комерційних цілей.

Наразі ядерний сектор Сполученого Королівства перебуває на стадії розширення через велике замовлення британських атомних підводних човнів за проєктом SSN-AUKUS Австралією.

Європа Світ Франція Ядерна зброя