fbpx
Франція відправила до України експертів для розслідування воєнних злочинів російської армії

Франція відправила до України експертів для розслідування воєнних злочинів російської армії

Війна з Росією Воєнні злочини Європа Світ Співпраця Україна Франція

Франція для розслідування воєнних злочинів російської армії надіслала в Україну експертів з балістики, вибухівки, обробки ДНК та інші.

Про це інформує Мілітарний.

Про французьку підтримку йдеться у спільному комюніке Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ Франції, передає “Укрінформ”.

“Після виявлення масових злочинів, зафіксованих на території України в районах, раніше окупованих російськими військами, зокрема в місті Буча, Франція разом з українцями, своїми міжнародними партнерами та судами рішуче прагне запобігти безкарності за жахливі дії, що містять ознаки воєнних злочинів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до вказівок президента Франції, МЗС разом з МВС та Міністерством юстиції надають підтримку зусиль української влади та міжнародних юрисдикцій, зокрема Міжнародного кримінального суду (МКС), в рамках розслідувань, які вони розпочали у зв’язку з війною в Україні.

Буча, квітень 2022

Учора, 11 квітня, до України прибула технічна група Міністерства внутрішніх справ – їй доручено надати українській владі експертизи щодо виявлення та збору доказів.

“До складу групи входять два судмедексперти та близько п’ятнадцяти жандармів з Інституту кримінальних досліджень Національної жандармерії (IRCGN), які є експертами з огляду місць злочинів та ідентифікації жертв. Зокрема, вони мають визнаний досвід в сфері балістики, вибухових речовин, збору та обробки ДНК, а також відбитків пальців. Технічна група налагодить систему робіт з огляду та ідентифікації тіл. Крім того, вона розгорне LAB’ADN – пересувну універсальну лабораторію для швидкого здійснення генетичного аналізу”, – зазначається у комюніке.

Також за домовленістю з українською владою, ця група сприятиме розслідуванню МКС.

Франція з метою підтримки Міжнародного кримінального суду також надіслала до нього двох представників судово-прокурорського корпусу, десять слідчих, а також зробила додатковий фінансовий внесок у розмірі 500 тисяч євро для безперебійної роботи МКС.

Війна з Росією Воєнні злочини Європа Світ Співпраця Україна Франція