fbpx
Франція закупить для України озброєння за доходи від заморожених активів РФ

Франція закупить для України озброєння за доходи від заморожених активів РФ

Війна з Росією ЄС Світ Україна Франція

Франція витратить дохід від заморожених російських активів на закупівлю озброєння для України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Франції.

Таким чином, до кінця 2024 року Франція використає 300 мільйонів євро доходу від російських активів для закупівлі у власній промисловості озброєння для України.

Насамперед буде закуплене пріоритетне обладнання та озброєння, а саме: боєприпаси, артилерійське озброєння та системи протиповітряної оборони.

Треба зазначити, що Франція візьме участь у реалізації нової програми підтримки України в рамках Європейського фонду миру.

Програма передбачає використання 1,4 мільярда євро з надходжень від російських активів для надання Україні потрібного озброєння для захисту власних територій.

Додатково у документі зазначено, що програма є можливістю для Франції й французької оборонної промисловості наростити кількість зброї, яку може отримати Україна, та продовжити активний розвиток французького ОПК на фоні війни.

«Це можливість продовжити нарощування французької промисловості на підтримку України» – йдеться у документі.

Треба зазначити, що останнім часом французький ОПК отримав серйозний поштовх для розширення виробництва через велику кількість замовлень.

Насамперед великі успіхи помітні в експорті артилерійських систем Caesar, а також винищувачів Rafale. Окрім цього, Франція значно збільшує виробництво артилерійських 155-мм боєприпасів, які отримує Україна, а також інші експортні замовники.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що французька компанія Thales наростить виробництво мінометних снарядів учетверо.

У компанії розповіли, що до 2026 їхній завод має виготовляти на рік 80 тисяч 120-мм мінометних мін.

Війна з Росією ЄС Світ Україна Франція