fbpx
Французька фірма розпочала розробку авіаційного двигуна для Індії

Французька фірма розпочала розробку авіаційного двигуна для Індії

Авіація Азія Гелікоптери Індія Світ Франція

Неназваний французький виробник оборонної промисловості має намір розробити двигун для індійських вертольотів.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву міністра оборони Індії Раджната Сінгха.

Двигун мають виготовити у рамках спільного підприємства з індійською компанією.

Виступаючи в промисловій палаті, міністр оборони Раджнат Сінгх розповів про крок, який був узгоджений під час його переговорів зі своїм французьким колегою Флоренс Парлі.

Хоча міністр оборони не уточнив двигун та його використання, фахівці, знайомі з розробкою, заявили, що проєкт буде зосереджений на вимогах до військових вертольотів, які Індія планує випустити протягом найближчих кількох років.

Міністрі оборони Індії та Франції. Фото з відкритих джерел

Сінгх провів переговори з Парлі з упором на подальше стимулювання спільної розробки та спільного виробництва різних платформ.

«Йшлося про виробництво двигуна. Я радий повідомити, що французький уряд погодився з тим, що велика французька компанія приїде в Індію та зробить тут двигун у рамках стратегічного партнерства з індійською компанією», – сказав міністр оборони Індії.

Спільні розробки

У 2017 році Індія представила амбітну модель стратегічного партнерства. З метою полегшення створення спільних підприємств між обраними приватними індійськими фірмами та великими іноземними оборонними компаніями.

Модель спрямована на створення динамічної системи оборонного виробництва в країні через створення спільних підприємств індійських корпорацій та великих світових оборонних компаній.

Нагадаємо, у серпні 2021 року стало відомо, що Індія купує американський двигун для виробництва національних винищувачів Tejas.

Також Індія частково локалізує виробництво українських енергетичних установок для надводних кораблів.

Українське ДП «Зоря»-«Машпроект» та державна компанія Індії Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) уклали угоду щодо локалізації виробництва компонентів газотурбінних двигунів.

Авіація Азія Гелікоптери Індія Світ Франція