fbpx
Французька компанія OCEA побудує верфі на Філіппінах

Французька компанія OCEA побудує верфі на Філіппінах

OCEA Азія Суднобудування Філіппіни Флот

Французька суднобудівна компанія OCEA побудує верфі на Філіппінах.

Про це інформує Мілітарний.

Navy Recognition повідомляє, що згідно з інформацією, опублікованою Філіппінським агентством новин 7 липня 2021 року, французька суднобудівна компанія OCEA висловила намір побудувати верфі в азійській країні.

Компанія OCEA побудувала морський патрульний корабель BRP Gabriela Silang (OPV-8301) для філіппінської берегової охорони.

OPV призначений для виконання місій берегової охорони у водах філіппінського архіпелагу.

Він може проводити операції з нагляду за ексклюзивною економічною зоною, протидіяти контрабанді та незаконній імміграції. Здійснювати місії проти піратства та протидії торгівлі людьми, пошуку і порятуноку постраждалих.

На судні може розміститися 40 членів екіпажу, а також є 26 додаткових місць для додаткового персоналу. Автономність плавання становить п’ять тижнів.

Нагадуємо, що у 2018 році, філіппінська берегова охорона отримала два патрульних катера класу Boracay ( FPV-72 Mk.2 ), виробництва французької компанії OCEA.

Катери BRP Malamawi (FPB 2403) та BRP Kalanggaman (FPB 2404) були доставлені 6 грудня 2018 року.

Їх будівництво здійснювалось в рамках підписаної у вересні 2014 року угоди між Департаментом транспорту та зв’язку Філіппін та компанією OCEA. Якою передбачено купівлю 4-х швидкісних патрульних катерів та одного 82-метрового патрульного корабля класу OPV-270 Mk.2. Окрім самого будівництва контракт передбачає п’ятирічне технічне обслуговування, поставку запасних частин (з розрахунком на п’ть років експлуатації) та підготовка екіпажів. Вартість угоди – 5,142 млрд філіппінських песо, що близько 98 млн доларів США.

Короткі технічні характеристики FPV-72 Mk.2:

Довжина: 23,6 метрів
Ширина: 5,8 метрів
Швидкість: до 28 вузлів
Дальність плавання: 600 миль на швидкості 12 вузлів
Екіпаж: 12 осіб

OCEA Азія Суднобудування Філіппіни Флот