fbpx
Фрегат Німеччини отримає лазерну зброю

Фрегат Німеччини отримає лазерну зброю

Rheinmetall Бундесвер ВМС Німеччини Європа Лазерна зброя Німеччина Світ Флот Фрегати

Компанія Rheinmetall отримала контракт на поставку та інтеграцію демонстраційного зразка лазерної зброї на борту фрегата ВМС Німеччини.

Про це повідомляє пресцентр компанії Rheinmetall.

Універсальний демонстратор лазерного випромінювання може використовуватися в різних проєктах по розробці лазерної зброї.

Першим етапом військової програми стануть випробування демонстратора на борту фрегата ВМС Німеччини «Sachsen» класу F124.

Розробка Rheinmetall заснована на технології спектрального зв’язку, яку фахівці компанії розробляють протягом декількох років.

Фрегат Німеччини отримає лазерну зброю. Фрегат ВМС Німеччини «Sachsen» класу F124. Фото з відкритих джерел

Відомо, що вихідна потужність променя демонстратора може досягати 20 кВт – при великій щільності променя.

Як і інші потужні лазери, німецький демонстратор складається з 12 майже ідентичних волоконних лазерних модулів з дифракційно-обмеженим пучком потужністю у 2 кВт кожен.

Об’єднання малих лазерних променів в один відбувається за допомогою технології діелектричної решітки, яка дозволяє отримати однорідний промінь великої потужності.

Технологія спектрального з’єднання має ряд переваг в порівнянні з іншими способами з’єднання лазерних променів.

Вона простіше у виробництві, відрізняється модульністю конструкції, і дозволяє наростити потужність без масштабних втручань до 100 кВт.

Випробування лазерної установки Laser Weapon System Demonstrator (LWSD) Mk 2 Mod 0. на кораблі ВМФ США

У 2015 році фахівці Rheinmetall провели випробування в Балтиці, в ході яких, вперше в Європі, вдалося вразити наземну ціль прототипом корабельної лазерної установки.

Нагадаємо, у травні 2020 року стало відомо, що десантний транспорт-док типу «San Antonio» випробував встановлену на його борту лазерну установку Laser Weapon System Demonstrator (LWSD) Mk 2 Mod 0.

Rheinmetall Бундесвер ВМС Німеччини Європа Лазерна зброя Німеччина Світ Флот Фрегати