fbpx
Фрегат ВМС Австралії HMAS Perth класу Anzac був спущений на воду після модернізації

Фрегат ВМС Австралії HMAS Perth класу Anzac був спущений на воду після модернізації

Австралія Королівські ВМС Австралії Модернізація Світ Судноремонт Флот Фрегати

Фрегат ВМС Австралії HMAS Perth (FFH 157) класу Anzac був спущений на воду після проведення модернізації.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Naval News стало відомо, що завершується капітальний ремонт і модернізація фрегата королівських ВМС Австралії HMAS Perth класу Anzac. Корабель вивели на воду із сухого доку в Австралійському морському комплексі в Хендерсоні на заході країни.

Perth пройшов модернізацію систем радіолокації, систем зв’язку та житлових відсіків екіпажу в рамках програми Anzac Midlife Capability Assurance Programme (AMCAP).

Капітан корабля Ентоні Негл заявив, що вивід корабля з доку стало значним кроком до закінчення модернізації, яка тепер перейде до завершального етапу.

Фрегату HMAS Perth ще необхідно буде завершити ходові випробування і пройти сертифікацію на початку 2022 року, коли будуть завершені всі роботи з модернізації систем бойового корабля.

Вісім фрегатів класу Anzac посилили військовий флот Австралії в період з 1996 по 2006 роки. Вони побудовані в Австралії за німецьким проектом основою якого став експортний варіант фрегата MEKO 200.

Фрегат Perth є останнім з побудованих для ВМС Австралії кораблів класу Anzac. Корабель увійшов до складу австралійських ВМС в серпні 2006 року. Водотоннажність фрегата становить 3900 тонн, довжина 118 м, ширина майже 15 м. Він озброєний гарматою калібру 127 міліметрів, а також протикорабельними ракетами.

У квітні стало відомо, що Королівські ВМС Австралії розпочали виведення зі свого складу патрульних катерів класу Armidal. Першим виведеним катером став HMAS Pirie (ACPB-87), який знаходиться в експлуатації близько 15 років. Катер HMAS Pirie за свою службу пройшов більш 426 000 морських миль.

Дані патрульні катери  призначені для охорони територіальних вод, патрулювання морської економічної зони і рятувальних операціях під час надзвичайних ситуацій на морі. Катери відрізняються високими морехідними якостями, великою дальністю плавання і високою автономністю.

Починаючи з 2004 року, на верфях Австралії було побудовано чотирнадцять корпусів цього проекту.

На заміну катерам що виводяться, прийдуть нові прибережні патрульні кораблі класу Arafura.

Австралія Королівські ВМС Австралії Модернізація Світ Судноремонт Флот Фрегати