fbpx
Фрегати “Miecznik”: Польща розгляне 6 варіантів проектів корабля

Фрегати “Miecznik”: Польща розгляне 6 варіантів проектів корабля

ВМС Польщі НАТО Польща Сусіди Флот Фрегати

Консорціум, який польські компанії створили для побудови серії з трьох фрегатів за програмою “Miecznik” подав документи із пропозиціями до Інспекції з озброєнь Міністерства оборони. Вони містять шість варіантів проекту майбутніх польських кораблів, які надали потенційні західні партнери.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на Polska Grupa Zbrojeniowa, яка і очолює консорціум підприємств PGZ-Miecznik.

Про створення консорціуму стало відомо 14 травня 2021 року. До його складу увійшли Polska Grupa Zbrojeniowa S.A. та PGZ Stocznia Wojenna.

Підписання угоди про створення консорціуму PGZ-Miecznik

Іншим польським партнером PGZ стала компанія Remontowa Shipbuilding SA. Саме це підприємство збудувало раніше мінні тральщики Kormoran II для польських ВМС.

Польські медіа писали про інтерес до проекту Miecznik таких європейських компаній, як Navantia, Leonardo, Konsberg та Babcock International.

Процедура закупівлі фрегатів розпочалася у березні 2021 року. 

Будівництво серії планують розгорнути за формулою – “1+2”. Тобто перший корабель виконуватиме роль прототипу на якому усунуть всі “дитячі хвороби”, а наступні два вже будуть “серійними”. Такий підхід було застосовано при будівництві національних мінних тральників.

Miecznik буде мати ЗРК та комплекс ПРО, протикорабельні та ракетаи “вода-земля”, торпедні апарати.

Одна з причин, чому Польща вирішила активувати свою “фрегатну” програму – складнощі у переговорах зі Швецією, у якої поляки хотіли купити підводні човни.

 

ВМС Польщі НАТО Польща Сусіди Флот Фрегати