fbpx
Гелікоптери H145M озброять ракетами Spike

Гелікоптери H145M озброять ракетами Spike

Airbus Airbus H145M Rafael Advanced Defense Systems Spike Авіація Випробування Гелікоптери Європа Світ

Багатоцільові гелікоптери H145M озброять керованими ракетами Spike ER2.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія Airbus Helicopters має намір інтегрувати керовану ракету Spike ER2 від ізраїльського виробника Rafael у багатоцільовий гелікоптер H145M, пише журнал Europäische Sicherheit & Technik. Перші льотні випробування ракети з новою, більш легкою чотиримісною пусковою установкою вже відбулися.

Представник Airbus підтвердив, що аеродинамічні випробування визначили, серед іншого, опір повітря вбудованої системи та поведінку вібрації.

Розробник зазначив, що повністю цифрове управління ракетною установкою дозволило інтегрувати ракету Spike ER2 для використання гелікоптером H145M.

Для забезпечення бойових завдань H145M, компанія Airbus розробила платформу H-Force. Разом з елементами управління вогнем, різне модульне озброєння, а також керовані та некеровані ракети можуть бути інтегровані на авіаційну машину.

Керована ракета Spike ER2 важить близько 35 кг і розрахована на дальність ураження до десяти кілометрів.

Короткі технічні характеристики гелікоптерів H145M :

Вага без навантажень: 1931 кг
Вага максимальна: 3700 кг
Корисне навантаження: до 10 пасажирів
Тип двигуна: Turbomeca Arriel 2E
Кількість двигунів: 2
Потужність: 575 кВт
Максимальна швидкість: 265 км/г
Практична дальність: 638 км
Екіпаж: 1-2 осіб

Гелікоптери Airbus H145M для ЗС Угорщини

Spike LR2 – новітня багатоплатформна, багатоцільова керована ракета яка реалізована за принципом «вистрілив і забув», перенацілювання у польоті, ураження прихованих цілей поза межами зони видимості за цілевказанням з інших джерел та можливість запуску по цілях за їх координатами.

Головка самонаведення Spike LR2 включає неохолоджувану інфрачервону матрицю і кольорову телекамеру високої роздільної здатності.

Система обробки отриманого сигналу використовує елементи штучного інтелекту і зокрема здатна відстежувати малоконтрастні цілі, ті що швидко ховаються, а також працювати в умовах поганої видимості.

Airbus Airbus H145M Rafael Advanced Defense Systems Spike Авіація Випробування Гелікоптери Європа Світ