fbpx
General Atomics представила ударний дрон Mojave

General Atomics представила ударний дрон Mojave

General Atomics БпА (Безпілотні апарати) Випробування Світ США

Сьогодні 9 грудня 2021 року американська компанія General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) представила новий ударний дрон Mojave.

Про це йдеться у їх пресрелізі.

Він отримав назву на честь пустелі Мохаве на південному-заході Сполучених Штатів, що є одним з найнебезпечніших місць у світі.

Mojave заснована на авіоніці та системах керування польотом MQ-9 Reaper і MQ-1C Grey Eagle-ER, але зосереджена на можливостях короткого зльоту і посадки (STOL) та підвищеній вогневій потужності.

MQ-9 Reaper. Фото з відкритих джерел

Він має збільшені крила з пристроями високої підйому та турбогвинтовий двигун потужністю 450 кінських сил.

Можливості STOL збільшують варіанти використання Mojave, потенційно включаючи варіанти з базуванням на авіаносцях для військово-морських місій або підтримку сил спеціальних операцій на морі.

Mojave надає варіанти для передового базування без потреби в типових злітно-посадкових смугах або інфраструктури аеропорту.

Він може приземлятися і злітати з непідготовлених поверхонь, зберігаючи при цьому значні переваги у витривалості та стійкості перед пілотованими літаками. Ці інновації роблять Mojave ідеальним БПЛА для виконання місій спостереження, удару та розвідки.

Прототип БПЛА вперше здійснив політ цього літа і продовжує демонструвати виняткові характеристики на коротких полях та інші унікальні якості.


У США тестують БПЛА для виявлення субмарин


Вантажопідйомність нового БПЛА становить 3600 фунтів (1633 кг) та дозволяє нести до 16 ракет Hellfire або еквівалентних ракет.

Mojave може бути оснащений набором датчиків, включаючи оптико-електронною станцією, радаром із синтетичною апертурою, тощо.

General Atomics БпА (Безпілотні апарати) Випробування Світ США