fbpx
Генерал-полковника Василя Бурбу звільнили з військової служби – Бутусов

Генерал-полковника Василя Бурбу звільнили з військової служби – Бутусов

"ПВК Вагнер/Лига" ГУР МО ЗСУ Україна

За інформацією Юрія Бутусова, ексначальника Головного управління розвідки Міноборони України Василя Бурбу звільнено з військової служби. Бурба подав рапорт на звільнення.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на головного редактора видання Цензор.нет Юрія Бутусова.

Бурба був начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України з 15 жовтня 2016 по 5 серпня 2020. Учасник бойових дій.

Рапорт на звільнення генерал-полковник Василь Бурба подав 14 вересня 2021 року.

Видання Цензор.нет пов’язує звільнення зі свідченнями Бурби тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради з розслідування провалу спецоперації із захоплення бойовиків російської “ПВК Вагнера“.

Василь Бурба та Степан Полторак

Посилаючись на власне джерело, видання розповіло, що перед засіданням ТСК міністр оборони Андрій Таран викликав Бурбу до себе та наказав відмовитися від свідчень.

Він мав не повідомляти під протокол народним депутатам про те, що спецоперація із затримання російських терористів була санкціонована самим главою Міноборони.

За словами головного редактора Цензор.нет, Бурба у відповідь на наказ одразу написав рапорт про звільнення з військової служби.

Нагадаємо, 29 липня 2020 року білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної “приватної військової компанії Вагнера”. Через кілька днів, 2 серпня, прокуратура Білорусі обрала їм запобіжний захід у вигляді арешту.

У Мінську заявили, що метою бійців “ПВК” була дестабілізація ситуації у країні перед президентськими виборами.

Частина затриманих воювала на Донбасі на боці «ДНР» і «ЛНР». Всупереч клопотанням України про їхню екстрадицію, Білорусь віддала найманців РФ.

За даними ЗМІ, насправді прибуття «вагнерівців» у Білорусь було частиною операції українських спецслужб, які намагалися виманити їх з РФ.

"ПВК Вагнер/Лига" ГУР МО ЗСУ Україна