fbpx
Генпрокурор виступає за збереження військової прокуратури

Генпрокурор виступає за збереження військової прокуратури

Військова прокуратура Прокуратура Реформа Україна

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова виступає за збереження військової прокуратури.

Про це вона сказала під час виступу на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, пише Інтерфакс-Україна.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова переконана в необхідності функціонування військової прокуратури як спеціалізованої, але наголошує на важливості організації її роботи, зокрема територіально.

За її словами у перспективі військові прокурори можуть мати «хороший коефіцієнт корисної дії»

«Думаю, що військові прокуратури можуть давати хороший ККД, але необхідно зважено підійти до організації їхньої діяльності. Тобто, як спеціалізована прокуратура (військова) має залишатися стовідсотково», – сказала Венедіктова

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова

Вона наголосила, що необхідно розуміти, як розміщувати військові прокуратури.

«Згідно з законом, після відкриття обласних прокуратур (у контексті реформування органів прокуратури – ІФ) потрібно щось робити з військовими прокуратурами. Просто формально підійти до цього питання не можна… В нас є сім територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, до них “прив’язані” прокуратури. Військові прокуратури здійснюють процесуальне керівництво в 75% проваджень ДБР. Тому якщо ми залишимо ситуацію такою, якою вона є зараз, буде складно з точки зору співпраці з ДБР», – сказала Венедіктова.

 

Військова прокуратура Прокуратура Реформа Україна