fbpx
Генштаб фіксує прибуття на фронт перших мобілізованих з РФ 

Генштаб фіксує прибуття на фронт перших мобілізованих з РФ 

Війна з Росією Генеральний штаб ЗС Росії ЗСУ Росія Україна

Перші мобілізовані росіяни вже потрапили на фронт в Україні.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Особовий склад російських окупаційних військ в Україні почали поповнювати призваними за частковою мобілізацією громадянами Росії.

«У російських окупаційних військах розпочався прийом особового складу, призваного за частковою мобілізацією. Так, до підрозділів 1 танкового полку 2 мотострілецької дивізії 1 танкової армії, які вибувають до зони бойових дій, прибуло поповнення», – йдеться у ранковому зведенні.

У Генштабі ЗСУ наголошують, що підготовка з російськими мобілізованими не проводилася взагалі.

Фото на тему: Мобілізація у Росії

Також зазначається, що військово-політичне керівництво РФ одночасно з частковою мобілізацією продовжує заходи так званої “самомобілізації”.

«До російських підрозділів, що вже воюють в Україні, прибувають особи засуджені за кримінальні злочини», – повідомляю у Генштабі.

Тиждень тому у РФ оголосили про “часткову мобілізацію” до лав військових формувань.

Спочатку обіцяли мобілізовувати осіб, які перебувають у запасі. Але у соцмережах та російських ЗМІ постійно з’являється інформація, що дуже часто повістки отримують багатодітні чоловіки без бойового досвіду та з численними хворобами. Їх так звана “часткова мобілізація” мали би оминути.

Фото на тему: Мобілізація у Росії

Путін у своєму відеозверненні до росіян обіцяв, що «мобілізовані перед відправкою, у частині, обов’язково проходитимуть додаткову військову підготовку з урахуванням досвіду війни в Україні». Президент РФ досі називає її «спеціальною військовою операцією».

Збройні сили Росії/ ЗС РФ. Фото: Міноборони Росії

За офіційною інформацією, у Росії нібито мають мобілізувати 300 тисяч чоловіків. Але видання «Новая Газета. Европа» отримало інформацію, що указ Путіна про часткову мобілізацію дозволяє призвати мільйон людей. У виданні підкреслюють, що про це йдеться в пункті указу, який позначений “для службового використання”.

Прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков назвав оприлюднену «Новой Газетой» інформацію брехнею.

Війна з Росією Генеральний штаб ЗС Росії ЗСУ Росія Україна