fbpx
Гірські штурмовики розпочали підготовку за курсом JMTG-U

Гірські штурмовики розпочали підготовку за курсом JMTG-U

10 оГШБр JMTG-U Навчання Співпраця

Гірські штурмовики на Львівщині розпочали курс навчань в рамках роботи багатонаціональної тренувальної групи JMTG-U.

Про це повідомляє Армія FM

Цього разу на курс прибула 10-та гірсько-штурмова бригада з Коломиї.

Особливістю цього курсу стане тривалість навчань, відтепер вони збільшені до 3-х місяців. Впродовж яких гірські штурмовики пройдуть курс виживання, снайперську боротьбу, форсування водних перешкод, протидію диверсійним групам, бої в місті та багато іншого.

Як пройшла церемонія офіційного відкриття навчань та як тренуватимуться воїни із 10-ої гірсько-штурмової бригади протягом наступних місяців в ефірі Армія ФМ розповів військовий журналіст Олексій Мазурін.

«Відкриття навчання відбулося без помпезних довгих промов та десятків гостей. Адже найважливіше – це виснажливі, складні тренування в полях, вдень і вночі, за будь-якої погоди, які очікують на бійців 10-ої гірсько-штурмової бригади», – повідомив військовий журналіст.

Також він зазначив, що часу розслаблятися для ротаційного українського підрозділу не буде, оскільки курс планували американські інструктори із 101 десантно-штуромової дивізії «Клекотливі Орли» та колеги із Канади, Данії та Польщі.

Сам курс відбуватиметься 100% за стандартом НАТО – робота штабів, процес прийняття рішень, радіозв’язок тощо.

https://soundcloud.com/armyfm/pryame-vklyuchennya150819-z-oleksm-mazurnim

Підготовка підрозділів ЗС України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U) розпочалась 2015 року. Окрім інструкторів зі ЗС США, участь у підготовці українських військовослужбовців також беруть військові фахівці з Канади, Великобританії, Данії, Литви та Польщі.

10 оГШБр JMTG-U Навчання Співпраця