fbpx
Глава Northrop Grumman закликала Захід надати список потрібної зброї для України

Глава Northrop Grumman закликала Захід надати список потрібної зброї для України

Northrop Grumman Військова допомога Світ США Україна

Глава корпорації Northrop Grumman Кеті Уорден закликала західні уряди дати «чіткий сигнал про попит» на озброєння для України.

Індустрія з виробництва зброї бажає розуміти необхідні потреби, щоб підготуватися до тривалої війни в Україні.

Як стверджує К.Уорден в інтерв’ю виданню Financial Times, наявних запасів зброї у довгостроковій перспективі може не вистачити.

«Я б не сказала, що наші склади порожніють, але якщо нам дадуть прогноз, що такий же рівень постачань протримається ще кілька років, це буде безумовно не те, на що ми спиралися під час створенні запасів», – сказала Уорден.

Через проблеми з глобальними ланцюжками поставок терміни виконання компанією замовлень у деяких випадках збільшилися вдвічі-втричі.

Глава американської оборонної компанії Northrop Grumman Кеті Уорден. Фото з відкритих джерел

Уорден зазначає, що Northrop Grumman готова вкладатись у розширення виробництва до отримання нових контрактів, але індустрії потрібно отримати сигнал про те, що на зброю буде попит.

Інша оборонна компанія в очікуванні контрактів вже почала купувати потрібні компоненти, але існує ризик, що виготовлена ​​зброя не буде використана.

Як і багато виробників, американська корпорація Northrop Grumman бореться з проблемами ланцюжка поставок, зокрема з нестачею електронних компонентів, таких як кабелі, роз’єми та блоки живлення.

За словами Уорден, час виробництва таких деталей «подвоївся чи потроївся».

У деяких випадках компанії зараз вгадують, яка кількість деталей їм може знадобитися як для потенційного використання в Україні, так і в інших країнах світу.

Фото на тему Northrop Grumman

Основні підрядники США кілька разів на тиждень зустрічаються з представниками Пентагону, на зустрічах обговорюється номенклатура та обсяги озброєнь, які постачаються в Україну.

Northrop Grumman – американська військово-промислова компанія. Компанія виробляє гармати Bushmaster та боєприпаси середнього калібру, які постачають ЗСУ з урядових запасів США. Створений компанією літак RQ-4 Global Hawk виконує за завданням Пентагону та НАТО регулярні розвідувальні польоти вздовж кордону України.

Northrop Grumman Військова допомога Світ США Україна