fbpx
Голова начальників штабів США провів переговори з керівниками армій України та Росії

Голова начальників штабів США провів переговори з керівниками армій України та Росії

Війна на Донбасі Генеральний штаб Головнокомандувач ЗСУ Європа ЗСУ Росія Руслан Хомчак США Україна

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі провів телефонні розмови з керівниками генеральних штабів України та Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Журналісти зазначили що сторони домовилися не оприлюднювати детальну інформацію про розмову.

Також у виданні припускають що спілкування відбулася через заяви України про ескалацію на Донбасі, та через те що Росія нарощує свої збройні сили біля українських кордонів, створюючи загрозу безпеці країни.

РФ нарощує війська поблизу державного кордону України під виглядом підготовки до навчань “Захід-2021”, що будуть проводитися спільно з Білоруссю у вересні. Станом на 30 березня 2021 уздовж кордону та тимчасово окупованих територіях уже утримується 28 батальонних тактичних груп противника. Ворожі війська зосереджені в окупованому Криму, а також у Ростовській, Брянській і Воронезькій області. Про це під час доповіді у парламенті розповів начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил.

Хомчак розповів також, що з моменту окупації Криму у 2014 році Росія збільшила свою військову присутність на півострові до 32,7 тис. військових.

Зокрема, в середині березня 2021 року на кримському полігоні “Опук” російська армія відпрацьовувала висадку повітряного і морського десанту за участі двох батальйонів й артилерії. Після навчань військові підрозділи залишились в районі полігону. До них приєднались ще 5 батальйонів.

Як повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак і голова комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі, 31 березня провели телефонну розмову. Керівники обговорили поточну безпекову ситуацію в Східній Європі.

У ході телефонної розмови генерал-полковник Руслан Хомчак подякував генералу Марку Міллі за всебічну та багаторічну підтримку США Збройних Сил України у протидії агресії з боку російської федерації.

Зокрема, Генерал-полковник Руслан Хомчак поінформував генерала Марка Міллі про поточну безпекову ситуацію в Україні та на навколо її кордонів

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі висловив співчуття у зв’язку із трагічною загибеллю чотирьох українських воїнів під Шумами та підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами Америки суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості України у міжнародно визнаних кордонах в умовах тривання агресії.

Україна є ключовим партнером НАТО і відіграє вирішальну роль у підтримці миру та стабільності в Європі, зазначено у повідомленні.

Війна на Донбасі Генеральний штаб Головнокомандувач ЗСУ Європа ЗСУ Росія Руслан Хомчак США Україна