fbpx
Греція купує французькі фрегати

Греція купує французькі фрегати

Naval Group ВМС Греції Греція Європа Суднобудування Флот Франція Фрегати

Французька суднобудівна компанія Naval Group уклала контракт з грецьким урядом на поставку фрегатів типу FDI HN.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на компанію Naval Group.

Угода включає три військові кораблі з можливістю замовлення ще одного фрегата.

Всі три фрегати мають бути поставлені у 2025-2026 роках.

Крім французької Naval Group учасниками тендеру була американська корпорація Lockheed Martin з багатоцільовим кораблем на базі класу LCS, нідерландська Damen з проєктом Sigma 11515, британська Babcock з фрегатами класу “Type-31”.

Ілюстрація фрегату типу FDI від Naval Group

Також брала участь німецька ThyssenKrupp Marine Systems з фрегатами типу MEKO A200NG (або MEKO A300), італійська Fincantieri з фрегатами типу FREMM.

Naval Group може отримати контракт на модернізацію чотирьох німецьких фрегатів типу MEKO, що знаходяться в складі грецького флоту з 1998 року.

Фрегати FDI

Фрегати класу FDI розроблені в якості багатоцільових кораблів проміжного типу (водотоннажність – 4250 тонн), які повинні доповнити в складі ВМС Франції фрегати класу FREMM (6000 тонн) і корвети “Gowind” (2500 тонн).

“Amiral Ronarc’h”, перший фрегат даного типу, призначений для французького флоту, його повинні закласти в листопаді 2021 року, а передача замовнику очікується у 2024 році.

Довжина фрегатів класу FDI складе 121,6 метра, ширина – 17,7 метра.

Ілюстрація фрегатів типу FDI від Naval Group

Вони зможуть розвивати швидкість до 27 вузлів, дальність плавання – 5000 миль, автономність – 45 діб. Екіпаж – 125 осіб (можливе додаткове розміщення 28 осіб).

В арсенал включать протикорабельні ракети MM40, зенітні ракети “Aster 15/30”, 76-мм артустановки, дистанційно керовані 20-мм арткомплекси та 324-мм торпедні апарати. Також передбачено базування на борту безпілотного літального апарату і багатоцільового вертольота типу NH90.

Naval Group ВМС Греції Греція Європа Суднобудування Флот Франція Фрегати