fbpx
Греція розраховує отримати від Нідерландів фрегати та тральщики

Греція розраховує отримати від Нідерландів фрегати та тральщики

ВМС Греції Греція Королівські ВМС Нідерланів Нідерланди Світ Тральщик Флот Фрегати

Греція може отримати зі складу флоту Нідерландів фрегати класу «Karel Doorman» та тральщики класу «Alkmaar».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Генеральне управління з оборонних інвестицій та озброєнь Міністерства національної оборони Греції (GDDIA).

Міноборони Греції підписало лист про можливу передачу двох фрегатів класу «Karel Doorman» та шести мінних тральщиків класу «Alkmaar» з наявності ВМС Нідерландів.

Лист був підписаний у кулуарах Конференції національних директорів з озброєнь країн НАТО.

Підписи під документом поставили генеральний директор GDDIA та його нідерландський колега, директор Організації із закупівлі продукції оборонного призначення Нідерландів (DMO).

Підписання листа представником Греції та Нідерландів

Нині Військово-морські сили Греції вже використовує нідерландські фрегати класу «Elli», які були передані грецькому флоту в 1990-х і на початку 2000-х років.

У 2004-2009 роках. шість із них були модернізовані.

Нещодавно грецький флот розпочав процедуру закупівлі чотирьох нових багатоцільових фрегатів, а також модернізації чотирьох фрегатів класу «MEKO».

Крім того, розглядається питання про купівлю двох фрегатів, що були в експлуатації.

У вересні міністр оборони Греції, генеральний директор Naval Group  та генеральний директор MBDA підписали меморандум про взаєморозуміння.

Меморандум передбачає проведення переговорів щодо будівництва для ВМС Греції трьох фрегатів «FDI HN» з опціоном.

Karel Doorman

Фрегати класу «Karel Doorman» – це серія із восьми багатоцільових кораблів, побудованих для ВМС Нідерландів.

Їхнє основне озброєння складається з двох протикорабельних пускових установок RGM-84 «Harpoon» з дальністю стрільби до 120 км і 76-мм артустановка «Melara».

Фрегат класу «Karel Doorman» ВМС Нідерландів

Протиповітряна оборона фрегата забезпечується ракетами середньої дальності AIM-7 «Sparrow» з дальністю польоту до 14 км та 30-мм зенітно-арткомплексом «Goalkeeper» з дальністю стрільби від 200 до 3000 м.

На кожному фрегаті базується вертоліт, який озброєний торпедами Mk-46.

Alkmaar

Мінні тральщики класу «Alkmaar» є серією кораблів, розроблених на основі угоди між військово-морськими силами Бельгії, Франції та Нідерландів. Усього для трьох флотів було збудовано 35 тральщиків. Спочатку вони були оснащені гідролокатором DUBM 21B, який може виявляти та класифікувати міни на відстані до 80 м.

Тральщик класу «Alkmaar» ВМС Нідерландів

Починаючи з 2003 року нідерландські кораблі були модернізовані із застосуванням нової електроніки, у тому числі установки системи управління бойовими діями (СУБД) Atlas Elektronik INCMS, гідролокатора Thales 2022 Mk III, системи ідентифікації та знешкодження мін Atlas Seafox та ROV Double Eagle Mk III Mod 1.

ВМС Греції Греція Королівські ВМС Нідерланів Нідерланди Світ Тральщик Флот Фрегати