fbpx
Грецький фрегат збив БПЛА хуситів з гарматної установки у Червоному морі

Грецький фрегат збив БПЛА хуситів з гарматної установки у Червоному морі

Близький Схід ВМС Греції Греція Європа Світ Фрегати Червоне море

Фрегат HS Psara ВМС Греції знищив ударний дрон хуситів зі 127-мм гарматної установки у Червоному морі.

Відповідне відео зі знищенням було опубліковане на офіційній сторінці Королівського ВМФ Нідерландів.

На опублікованому відео яке було зняте з борту нідерландського фрегата HNLMS Karel Doorman показане знищення ударного БПЛА хуситів зі 127-мм гарматної установки Mk 45 Mod 2A.

Треба зазначити, що для ураження повітряних цілей гармата Mk 45 має у номенклатурі боєприпасів 127-мм снаряди з радіопідривачем.

Як повідомляють Королівські ВМФ Нідерландів, перехоплення дрона відбулося під час супроводження одного з торгових суден.

Радіолокаційна станція фрегата HS Psara виявила повітряний об’єкт на невеликій дальності, після чого було прийняте рішення для негайної нейтралізації об’єкта, відкрити вогонь з головної автоматичної універсальної гармати корабля.

На відео також можна побачити нейтралізацію й другого ударного безпілотника, який зійшов з курсу завдяки новій корабельній системі радіолокаційної боротьби проти ударних дронів.

Нагадаємо, що у Червоному морі походить міжнародна морська операція з супроводження та захисту торговельних суден, які постійно знаходяться під прицілом проіранської терористичної організації Хусі.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у березні 2024 року, ракетний фрегат Alsace перехопив у Червоному морі три протикорабельні балістичні ракети, які запустили хусити з території Ємену.

Сталося це вранці 21 березня 2024 року, коли фрегат ВМС Франції Alsace здійснював патрулювання у південній частині Червоного моря.

Під час операції ASPIDES фрегат супроводжував цивільні судна та забезпечував протиповітряну оборону у регіоні.

Усього з території Ємену запустили три протикорабельні балістичні ракети, які фрегат успішно перехопив із використанням корабельних зенітних ракет Aster 30.

Близький Схід ВМС Греції Греція Європа Світ Фрегати Червоне море