fbpx
Грецький суд відпустив колишнього комбата Айдару

Грецький суд відпустив колишнього комбата Айдару

24 бат «Айдар» Греція Затримання Інтерпол Світ

Суд у Греції 3 березня відпустив затриманого за запитом Росії українського політика, колишнього командира добровольчого батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

1 березня, позафракційний народний депутат України VIII скликання, колишній командир батальйону Сергій Мельничук повідомив про своє затримання на кордоні з Грецією.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернуся до свого грецького колеги з проханням не реагувати на російську провокацію – повідомляє міністрерство внутрішніх справ України.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко написав у Facebook, що Мельничук після звільнення з-під варти може вільно покинути територію Європейського союзу.

За його Сергія Мельничука, посольство України й адвокат «спрацювали вчасно». Політик подякував усім, хто його підтримував.

Суті обвинувачення, через яке Мельничука оголосили в розшук Інтерполу, влада Греції йому не уточнила. Відомо, що РФ обвинувачує його в убивстві двох чи більше людей на території Ростовської області.

«Вони приписали Луганщину, де я воював, до Ростовської області. Росія тим самим показує, що анексувала частину території Луганської області. А якщо Інтерпол показує, що згоден із цим, то вони порушують свій статут», – сказав Мельничук.

«Проблема, що трапилася зі мною, може трапитися з кожним, хто приймав участь у теперішній війні з Росією.», – підкреслив Мельничук

24 бат «Айдар» Греція Затримання Інтерпол Світ