fbpx
«Григорій Куроп’ятников» зустрів корабель Hamilton США

«Григорій Куроп’ятников» зустрів корабель Hamilton США

Берегова охорона США Морська охорона Світ Україна Україна-США Флот Чорне море

Флагман Морської охорони ДПСУ корабель «Григорій Куроп’ятников» зустрів корабель USCGC Hamilton (WMSL-753) Берегової охорони США.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

За планом спільних навчань кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

Елементи спільного маневрування із нарощуванням складності, в тому числі й з відбиттям повітряного нападу, майже не довелось імітувати.

Американські партнери прибули в Україну із дружнім візитом, в рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових та штурмових операціях, – повідомляють у пресслужбі МВС.

Наразі корабель Морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп’ятников» і корабель БО США USCGC Hamilton (WMSL-753) залишаються в морі, продовжуючи спільні навчання.

Корабель Берегової охорони США USCGC Hamilton (WMSL-753)

Американський корабель зайшов до Чорного моря наприкінці квітня, до прибуття в Україну відвідував Грузію та провів тренування з катерами Берегової охорони Грузії.

Дії партнерів пильно відстежували та супроводжували своєю присутністю кораблі РФ.

Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського й американського кораблів. Не відповідали на виклики на зв’язок по каналах міжнародної морської безпеки. Зухвале порушення норм міжнародного морського права ретельно зафіксовано і задокументовано українськими прикордонниками, – йдеться у пресрелізі МВС України.

Фрегат USCGC Hamilton відноситься до кораблів типу Legend, які замінюють на службі побудовані у 1960-х роках кораблі Hamilton за програмою Deepwater.

Фрегат Берегової охорони США USCGC Hamilton (WMSL-753)

Спочатку планувалося побудувати вісім сучасних багатоцільових великих патрульних кораблів, проте на поточний момент замовлено вже 12 кораблів, USCGC Hamilton (WMSL-753) став четвертим кораблем.

Він увійшов до складу Берегової охорони США у грудні 2014 року. Нагадаємо, що минулого року до бойового складу був введений дев’ятий корабель цього типу – USCGC Stone (WMSL-758).

Берегова охорона США Морська охорона Світ Україна Україна-США Флот Чорне море