fbpx
ГУР МО гарантує виплату 100 000 доларів за полоненого Гіркіна

ГУР МО гарантує виплату 100 000 доларів за полоненого Гіркіна

Війна з Росією Воєнні злочини ГУР МО Тероризм Україна

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони гарантують виплату у розмірі 100 000 доларів США за полоненого російського терориста Ігоря Гіркіна.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату $100 000 за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон“, – йдеться в повідомлені.

Напередодні низка російських Telegram-каналів повідомили, що Ігор Стрєлков знову поїхав воювати на територію України.

Ігор Гіркін (Стреєлков) Фото з відкритих джерел

В ГУР підкреслюють, що він є російським терористом та колишнім так званим “міністром оборони ДНР”. При цьому СБУ та Генеральна прокуратура порушила низку справ проти нього за терористичну діяльність, тортури та вбивства.

Крім того, Ігор Гіркін (Стрєлков) є одним з обвинувачених у справі збиття малазійського боїнга MH17.

Підозрювані по справі MH17

Суд в Нідерландах оголосив про завершення слухань і вже в листопаді буде оголошено вирок.

Також збір коштів за полоненого Гіркіна оголосили низка громадських діячів – Сергій Стерненко, Тарас Тополя, Валерій Маркус, Сергій Стаховський та Сергій Гайдай.

Разом із запропонованими раніше коштами від мене, Тараса Тополі, Валерія Маркуса, Сергія Стаховського та Сергія Гайдая сума складає вже $ 150 000“, – написав Сергій Стерненко.

Нагадаємо, в Україні заснували фонд “Ініціатива справедливості” (JIF). Це неурядова організація, яка у співпраці зі спецслужбами збиратиме детальну інформацію про росіян, що вчинили воєнні злочини в Україні. А також сприятиме їх засудженню та покаранню.

Війна з Росією Воєнні злочини ГУР МО Тероризм Україна