fbpx
Гвардійці показали спалену МТ-ЛБ російських окупантів, та розповіли як її знищили

Гвардійці показали спалену МТ-ЛБ російських окупантів, та розповіли як її знищили

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії МТ-ЛБ НГУ Харківщина

Українські захисники продемонстрували спалений російський бронетранспортер МТ-ЛБ на околицях Харкова.

Фото знищеного гусеничного тягача показала Національна гвардія України.

Також військові розповіли, як було знищено цю бойову машину, і для чого вона тепер потрібна.

Захисники показали сильно обгорілу машину з розірваною гусеницею, яка вже встигла взятися іржею.

Всередині гусеничного бронетранспортера, фактично, лишилися тільки металеві предмети, на кшталт гільз, столових приладів, – все інше вигоріло.

“Вона їхала першою у колоні з трьох одиниць техніки. Це було близько одинадцятої години вечора. Ця МТЛБ наблизилася, і ми відкрили по ній вогонь. Тоді [окупанти] розгубилися, і почали з усіх сил летіти нам у тил, і коли проїхали метрів двісті, то завернули сюди у поле, а решта техніки просто на перехресті повернула та поїхала геть.

З лісосмуги трохи поспостерігавши, ми здійснили постріл з РПГ 7-В [по МТ-ЛБ]”, – розповів військовослужбовець Нацгвардії Дмитро.

Постріл виявився влучним, – невеликий отвір видно з правого боку кормової частини МТ-ЛБ.

“Ось сюди влучив постріл РПГ. І кумулятивним струменем пропалило отвір у броні та здійснило детонування боєкомплекту у машині. Не було зрозуміло — є там люди чи ні, але згодом, як ви могли побачити, там є рештки людини [шматок гомілкової кістки]”, – пояснює Дмитро.

Військовий додав, що “це була МТ-ЛБ так званої “ДНР”, яка була спалена на околицях Харкова. На ній було зображення кольорів так званої “республіки”, літери “ДНР”, та їхній “герб”.

Наразі спалений МТ-ЛБ служить фальшивою ціллю для ворожих артилеристів.

МТ-ЛБ – багатоцільовий тягач легкий броньований. Він створений для перевезення людей і вантажів, а також в ролі артилерійського тягача. У деяких частинах використовувався для перевезення особового складу мотострілкових підрозділів, хоча і не призначався для цієї ролі

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії МТ-ЛБ НГУ Харківщина