fbpx
Hanwha передала Польщі нові САУ K9 Thunder та РСЗВ HOMAR-K 

Hanwha передала Польщі нові САУ K9 Thunder та РСЗВ HOMAR-K 

Hanwha Defense Homar-K K9 Thunder Азія Артилерія Європа Південна Корея (Республіка Корея) Польща РСЗВ Світ

Південнокорейська компанія Hanwha передала Збройним силам Польщі партію нових самохідних артилерійських систем K9 Thunder та реактивних систем залпового вогню HOMAR-K.

Про це повідомляє агенція з питань озброєння Польщі.

Під час цієї передачі збройні сили Польщі отримали від південнокорейської компанії партію з 12 самохідних артилерійських систем K9 Thunder та 4 реактивних систем залпового вогню HOMAR-K.

Як зазначає агенція з питань озброєння, наразі нові артилерійські системи будуть інтегровані у загальну військову систему збройних сил Польщі.

З урахуванням цієї партії від компанії Hanwha Сухопутні сили Польщі на сьогодні мають у своєму складі 108 із 218 систем K9A1, закуплених у Південній Кореї, а також 46 Homar-K із 290 замовлених.

Така кількість артилерійських систем у перспективі має поповнити дефіцит переданої в Україні техніки, як-от гаубиці 2С1 «Гвоздика», гаубиці «Краб» і реактивні системи залпового вогню БМ-21.

Оскільки загальна кількість артилерійських систем досягла 108 одиниць, можна стверджувати, що K9A1 на сьогодні стала основною ствольною артилерійською системою, яка частково замінила 2С1 «Гвоздика».

У межах укладених в останні роки угод Сухопутні сили Польщі матимуть: 116 Krab, 218 K9A1 і 146 K9PL.

Нагадаємо, що в межах програми з переозброєння армії Міністерство оборони Польщі уклало низку контрактів, спрямованих на закупівлю у Південній Кореї великої кількості зброї.

Окрім купівлі, деяка з них буде локалізована та вироблятиметься на території Польщі, де будуть побудовані відповідні підприємства.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у Південній Кореї зібрали фюзеляж першого бойового літака FA-50PL, який призначений для Польщі.

Згідно з умовами договору про купівлю FA-50 від вересня 2022 року, перші FA-50PL мають з’явитися у Польщі у 2025 році.

Hanwha Defense Homar-K K9 Thunder Азія Артилерія Європа Південна Корея (Республіка Корея) Польща РСЗВ Світ