fbpx
Hanwha підписала контракт на продаж Австралії БМП Redback

Hanwha підписала контракт на продаж Австралії БМП Redback

AS21 Redback Hanwha Defense Австралія Азія БМП Бронетехніка Закупівлі Океанія Південна Корея (Республіка Корея) Світ

Австралійська дочірня компанія Hanwha Aerospace Australia підписала контракт на продаж Австралії новітніх бойових машин піхоти AS21 Redback.

Про це повідомляє офіційний сайт агенція оборонних закупівель Південної Кореї.

Контракт був укладений з австралійським агентством оборонних закупівель та оборони у Мельбурні. Виконання контракту буде відбуватися на території Австралії шляхом локалізації виробництва.

Наразі компанія Hanwha Aerospace Australia проводить роботи зі створення лінії виробництва бойових машин піхоти AS21 Redback у місті Великий Джилонг, штат Вікторія.

Початок виробництва та постачання розраховані на 2027-2028 рік. Нова БМП була обрана в рамках тендеру австралійської армії Land 400 Phase 3, яка забезпечить заміну парка бронетранспортерів M113 та дозволить покращити можливості механізованих підрозділів.

Як повідомляє агенція оборонних закупівель Південної Кореї, цей другий успішний контракт підписаний між компанією Hanwha та Міністерством оборони Австралії.

Першим контрактом стала перемога самохідної артилерійської установки K9 Thunder у тендері на закупівлю новітніх самохідних артилерійських систем у грудні 2021 року.

Бойова машина піхоти AS21 Redback розроблена корейською компанією Hanwha для експортного ринку. Вона озброєна 30 мм автоматичною гарматою Mk44S Bushmaster II та спареним кулеметом калібру 7,62 мм.

Комплекс озброєння має у своєму складі висувну пускову установку для двох ізраїльських протитанкових ракет комплексу Spike LR2, а також дистанційно керовану установку R400S-MK2, яка може бути оснащена кулеметом або автоматичним гранатометом.

На БМП AS21 Redback встановлений дизельний двигун МТ-881 потужністю 1000 к.с. Такий же встановлюється на південнокорейській САУ K9. Максимальна маса бойової машини сягає 42 тонн, при цьому вона може розвивати швидкість до 65 км/год і має близько 500 км запасу ходу.

Під час створення БМП конструктори приділили велику увагу підвищенню рівня захисту машини. Балістичний захист алюмінієвого корпусу посилили за рахунок навісних багатошарових блоків модульного бронювання. На кожен борт корпусу встановлюють 12 таких блоків.

Окрім того, захищеність БМП AS21 Redback на полі бою підвищили шляхом встановлення системи активного захисту (КАЗ) Iron Fist від ізраїльської компанії Israel Military Industries. Елементи КАЗ інтегровані у башту.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Польща замовила ще 152 корейських самохідних гаубиць K9 у двох версіях.

Предметом контракту вартістю 2,6 млрд доларів, є придбання для Війська польського ще 6 самохідних гаубиць у версії K9A1, у 2025 році та 146 САУ у версії K9PL у 2026-2027 роках.

Замовлення також включає навчальний та логістичний пакет і постачання десятків тисяч 155 мм артилерійських снарядів. Логістичний пакет включає в себе запчастини та витратні матеріали, а також допоміжне обладнання.

 

 

AS21 Redback Hanwha Defense Австралія Азія БМП Бронетехніка Закупівлі Океанія Південна Корея (Республіка Корея) Світ