fbpx
Харківські танкобудівники чекають на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танків Al-Khalid

Харківські танкобудівники чекають на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танків Al-Khalid

Al-Khalid Бронетехніка Завод ім. Малишева Закупівлі ОПК Пакистан Україна

Харківські танкобудівники чекають на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танків Al-Khalid.

Про це інформує Мілітарний.

Укрінформ пише, що Державне підприємство «Завод ім. Малишева» очікує на замовлення від Пакистану на 52 двигуни для танків Al-Khalid. Про це 19 липня на брифінгу заявив генеральний директор ДП «Завод ім. Малишева» Василь Крилас.

За словами генерального директора, державна компанія «Укрспецекспорт» у цьому році планує підписати контракти по бронетанковому напрямку загалом на 140 млн доларів.

Практично вже відіграні тендери, і, я сподіваюся, що найближчим часом ми підпишемо ще договори на виготовлення і поставку двигунів 6-ТД-1 і 6-ТД-2. Пакистанська сторона, окрім того, що свого часу купувала в нас 320 танків Т-80УД, ще ми з партнерами, як сама країна Пакистан, так і Китайська Народна Республіка, виготовляли танк Al-Khalid. Зараз перший етап – це 52 двигуна, але, я думаю, будуть ще дозамовлювати. І це і двигуни, і всі деталі моторно-трансмісійного відділення для Al-Khalid, – сказав Крилас.

Пакистанські танки Т-80УД

Окрім того, Державне підприємство «Завод імені Малишева» проведе модернізацію основних бойових танків Т-80УД.

Роботи проводитимуться для Пакистану, угоду з Державним концерном «Укроборонпром» країна підписала у рамках міжнародної виставки озброєнь IDEX–2021.

Ремонт парку танків Т-80УД збройних сил Пакистану оцінено на загальну суму 85,6 млн доларів.

Це першій контракт Концерну з цією країною у поточному році.

Пакистанські танки Т-80УД

Україна до 1999 року поставила в цю країну 320 танків Т-80УД вітчизняного виробництва. Упродовж наступних років українські підприємства були залучені до обслуговування машин.

Двигун сімейства 6ТД

У червні 2017 року на підприємство Spares Depot EME було поставлено 8 одиниць двигунів 6ТД-2 на загальну суму 3 008 208 млн. доларів США. Окрім того на суму у 1 128 078 млн доларів США було поставлено три двигуни 6ТД-1 459И.ТУ

У січні 2018 року держпідприємство поставило для пакистанського підприємства Spares Depot EME дизельні опозитні 6-циліндрові двотактні двигуни 6ТД-2 459М.ТУ у кількості 3-х одиниць на загальну суму у 1 128 078 доларів США.

Al-Khalid Бронетехніка Завод ім. Малишева Закупівлі ОПК Пакистан Україна