fbpx
Харківську ескадрилью ДПСУ почали навчати інструктори з Франції

Харківську ескадрилью ДПСУ почали навчати інструктори з Франції

Airbus Airbus H125 Авіація Гелікоптери ДПСУ Навчання Співпраця Україна

Харківську окрему авіаційну ескадрилью ДПСУ (Державної прикордонної служби України) почали навчати інструктори з Франції.

Про це повідомляється в офіційному прессрелізі прикордонного відомства.

Заходи проходять у рамках реалізації Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні.

Днями у Харкові розпочалися навчання ще однієї групи авіаторів-прикордонників на нових моделях французьких гелікоптерів Н125.

До навчань персоналу ескадрильї долучились представники технічної підтримки заводу-виробника гелікоптерів Протягом десяти днів навчань французькі спеціалісти здійснюватимуть практичний інструктаж авіаційного персоналу на гвинтокрилах Airbus Н125, – йдеться у повідомленні

Навчання авіаторів-прикордонників на гелікоптери Airbus H125 інструкторами з Франції

Ця модель, не зважаючи на невеликий розмір може підняти на борту до 6 осіб включаючи членів екіпажу, а також у ньому відсутня вібрація в салоні, що необхідно для роботи оператора.

Також такі «ластівки» можуть тривалий час перебувати в повітрі без дозаправлення.

Нагадаємо, в минулому році Державна прикордонна служба України отримала два вертольоти Н125. Після підготовки першої групи авіаторів гвинтокрили вже активно використовуються в охороні державного кордону України.


ДПСУ освоює вертольоти Airbus Helicopter H125


Всього ж, за умовами контракту, для патрулювання кордону Держприкордонслужба України отримає 24 французьких гелікоптери.

У 2021 році мають надійти 10 таких гелікоптерів, ще 12 планується вивести на охорону державного кордону у 2022 році.

Airbus H125 ДПСУ

На цей час у Держприкордонслужбі України уже підготовано 6 фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125. Також підготовлено 64 механіки, які здатні забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної експлуатації.

Airbus Airbus H125 Авіація Гелікоптери ДПСУ Навчання Співпраця Україна