fbpx
ХАЗ виготовлятиме фюзеляжі для гелікоптерів МСБ-2 та МСБ-8

ХАЗ виготовлятиме фюзеляжі для гелікоптерів МСБ-2 та МСБ-8

«Мотор-Січ» Авіація Гелікоптери МСБ-2 «Надія» Україна Харківський авіазавод

На Харківському авіаційному заводі почнуть виробництво компонентів корпусу і хвостової балки для гелікоптерів МСБ-2 і МСБ-8.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на коментарі генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Олександра Кривоконя кореспондентові Depo.Харків.

На заводі повинні зробити всю документацію щодо оснастки фюзеляжу цих гелікоптерів і хвостової балки.

«Ми працюємо щодо МСБ-8 та МСБ-2, це Мі-8 та Мі-2. Ми отримали документацію», – сказав Кривоконь.

Своєю чергою у пресслужбі підприємства кореспонденту повідомлено, що ХДАВП як співвиконавцю державного оборонного замовлення вдалося розширити співпрацю з компанією “Мотор Січ”.

Зокрема, на початку грудня Харківський авіазавод буде виконувати замовлення на виготовлення хвостової частини та фюзеляжу до одного з гелікоптерів.

МСБ-2 «Надія» – український багатоцільовий гелікоптер, створений ПАТ «Мотор Січ» на основі Мі-2. МСБ в назві вертольота розшифровується як “Мотор Січ Богуслаєв”.

Сертифікат розробника даного гелікоптера компанія «Мотор Січ» отримала у 2011 році, у квітні 2013 року почалися його випробування і підготовка до серійного виробництва. 4 липня 2014 року було здійснено перший політ.

Попри те, що вертоліт належить до легкого класу, він може перевозити від 7 до 9 пасажирів.

В конструкції МСБ-2 широко використовуються композиційні матеріали. Очікувана практична стеля становить 5000 м, а дальність польоту з основними баками – 730 км.

МСБ-8 – український варіант модернізації радянського багатоцільового вертольота Мі-8, розроблений компанією «Мотор Січ».

У ході модернізації Мі-8 до рівня Мі-8МСБ, проводиться ремоторизація (у ході якої мотори ТВ2-117 замінюють на нові, більш потужні турбовальні двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 4Е виробництва «Мотор Січ» з електронним запуском), також частково змінений і реконструйований фюзеляж (у конструкції якого за більшої потужності двигунів були посилені несучі елементи), встановлена нова система запуску двигуна. Редуктор двигуна з пропускною спроможністю 2,5 тис. к.с. збережений без змін.

«Мотор-Січ» Авіація Гелікоптери МСБ-2 «Надія» Україна Харківський авіазавод