fbpx
ХБТЗ вже завантажений до вересня 2022 року

ХБТЗ вже завантажений до вересня 2022 року

Бронетехніка БТР ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Танк Україна Харків Харківський бронетанковий завод

Харківський бронетанковий завод (ХБТЗ) вже завантажений замовленнями до вересня цього року.

Про це інформує Мілітарний.

Директор Державного підприємства «Харківський бронетанковий завод» – Герман Сметанін повідомив в інтерв’ю виданню «Урядовий кур’єр», що оборонне підприємство має замовлення до вересня 2022 року.

«На наступний рік (ред. 2022 рік) обов’язково будуть нові проєкти, один з контрактів уже підписано. Підприємство завантажене до вересня наступного року (ред. 2022 року )», – уточнив Герман Сметанін.

На запитання журналістів про стратегію розвитку ХБТЗ на 2022 рік, директор харківського підприємства відповів:

«Наші підходи до розвитку підприємства відштовхуються від того, що значна кількість танків ЗСУ уже пройшли капітальні ремонти і модернізацію. Для того, щоб розширити портфель замовлень, цього року освоїли ремонт колісних машин. Тож чекаємо на насичення лінійки замовлень на ремонт колісної техніки», – зазначив Герман Сметанін.

Мова йде про роботи з освоєння ремонту українських бронетранспортерів БТР-4Е та машин на базі цієї бронетехніки виробництва конструкторського бюро ім. Морозова.

«З’явилася перспектива співпраці у плані модернізації бронетанкових машині з іноземними партнерами, яким свого часу постачали нашу військову техніку», – сказав директор ХБТЗ.

Окрім цього, у Харкові для Збройних сил України проведуть капітальний ремонт партії танків Т-80. Цей контракт має стати доповненням вже до наявних замовлень.

Також з’явилися подробиці про глибоку модернізацію командирського танка Т-64БВК. На машині було замінено радянські радіостанції, в чому і полягає основна відмінність командирської машини від лінійної.

Український модернізований командирський танк Т-64БВК. Листопад 2021. Фото: ДК «Укроборонпром»

У модернізований танк на заводі встановили три радіостанції — дві на ультракороткі хвилі та одну — короткі з дальністю дії до 500 км.

Український модернізований командирський танк Т-64БВК. Листопад 2021. Фото: ДК «Укроборонпром»

Для автономного живлення апаратури було встановлено додатковий енергоагрегат потужністю 3 КВт. Фахівці заводу обладнали на машину новими приладами.

Бронетехніка БТР ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Танк Україна Харків Харківський бронетанковий завод