fbpx
Херсонський суднобудівний завод побудує чотири судна для Нідерландів

Херсонський суднобудівний завод побудує чотири судна для Нідерландів

Нідерланди Світ Суднобудування Україна Флот Херсонщина

Херсонський суднобудівний завод (Херсонська верф) Smart Maritime Group (SMG) отримав новий контракт на будівництво суден для замовника з Нідерландів.

Про це інформує Мілітарний.

Всього за угодою, буде побудовано чотири корпуси суховантажів, повідомили у пресслужбі Smart Maritime Group, якій належить дане підприємство.

«Наші корабели уклали контракт на будівництво серії суден для замовника з Нідерландів. Це хороший знак, який обіцяє надійне завантаження потужностей підприємства на кілька років уперед, повну зайнятість робітників та отримання ними стабільної зарплати», – йдеться у повідомленні.

У січні, на Херсонській верфі приступили до різання сталі для першого майбутнього суховантажу, який будуватиметься згідно з новим контрактом.

Його повна вантажопідйомність складатиме 5,05 тис. тонн.

Ще одне нове судно, але вже повнокомплектне, буде закладено на суднобудівному заводі у лютому 2022 року.

Ним стане великий буксир для українського замовника.

За словами генерального директора SMG Дмитра Краснікова, у поточному році планується збільшити обсяг виробленої продукції більш ніж на 60 відсотків, що становитиме 800 млн. грн.

Херсонська верф розташована на півдні України, в гирлі річки Дніпро, вона була створена в 1951 році, як головний завод комерційного суднобудування в колишньому СРСР.

Нагадуємо, що Херсонський державний завод «Палада» виготовить композитний плавучий док для турецьких партнерів. Контракт на будівництво і постачання композитного плавучого доку було укладено з турецькою компанією Hidrodinamik Shipyard.

Док вантажопідйомністю 8500 тонн, побудують з використанням сучасної технології: понтон виготовлять з морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а башти – з суднобудівної сталі.

Нідерланди Світ Суднобудування Україна Флот Херсонщина