fbpx
ХКБМ має замовлення на виробництво 75 БТР-4Е

ХКБМ має замовлення на виробництво 75 БТР-4Е

Бронетехніка БТР БТР-4 ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі ОПК Україна Укроборонпром ХКБМ

ДП ХКБМ (Харківське конструкторське бюро з машинобудування) має замовлення на виробництво 75 БТР-4Е на 2021 рік.

Про це стало відомо в ході візиту нового очільника ДК «Укроборонпром» на Харківщину.

Окрім виробництва нових бронетранспортерів за державним оборонним замовленням ще має бути виготовлена одна командна штабна БТР-4К та одна ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ.

Цього року ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування» вже виготовило для Міністерства оборони України 45 бронетранспортерів БТР-4Е, також продовжується виконання контракту на постачання 10 одиниць аналогічної техніки для Національної Гвардії України.

Перші відвантаження бронетехніки, після відновлення робіт за контрактом 2016 року, відбулися у грудні 2019 року, тоді військовим передали 12 бронетранспортерів БТР-4Е.

Бронетранспортери БТР-4Е під час підготовки до урочистостей

Потім передача техніки відбувалась регулярно:

Згодом всі виготовлені бронетранспортери перегнали на військовий аеродром у Василькові та в урочистій церемонії передали військовим.

Бронетранспортер БТР-4 «Буцефал» призначений для транспортування бійців та їх вогневої підтримки в ході бою.

Передані у квітні 2020-го року бронетранспортери БТР-4Е

Демонстраційний прототип вперше був представлений публіці в червні 2006 на виставці «Авіасвіт-ХХІ» в Києві, а виробництво розпочалось за декілька років в інтересах інозамовника, проте згодом він відмовився від закупівлі декількох партій через їх низьку якість.


Це цікаво: З’явилось відео випробування БТР-4Е на десантування у воду


Після початку російської агресії у 2014-у році бронетранспортером зацікавились і в українських силових відомствах та в ході експлуатації вони були доопрацьовані.

Також було змінено виробничий майданчик з виробництва корпусів з Лозівського ковальсько-механічного заводу на безпосередньо ХКБМ.

Бронетехніка БТР БТР-4 ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі ОПК Україна Укроборонпром ХКБМ