fbpx
“Хєровий дєнь” авіації рашистів – збили ще й Ка-52

“Хєровий дєнь” авіації рашистів – збили ще й Ка-52

95 бригада ДШВ Авіація Війна з Росією Втрати Росії Ка-52 ПЗРК

Воїни-десантники знищили російський гелікоптер в районі міста Ізюм на Харківщині.

Про це повідомив офіцер 95 окремої десантно-штурмової бригади Юрій Кочевенко.

За його інформацією, у гелікоптер влучили з польського переносного зенітно-ракетного комплексу Piorun.

Кочевенко дав зрозуміти, що успішний пуск здійснив мобільний розрахунок, який використовує для пересування автомобілі пікапи:

Взагалі, тепер про це вже можна казати, тактика мобільних груп з ПЗРК на пікапах (принагідно дякую за піками нашим волонтерам і меценатам ❤️), стала неприємною несподіванкою для ворога та його авіації. Колись, може в мемуарах, розповім про це багато цікавого“.

Мобільна українська група з ПЗРК “Mistral”. Травень 2022. Фото: Фонд "Повернись Живим"

Ми вже повідомляли, що за допомогою Благодійного фонду “Повернись живим” ЗСУ розгорнули мобільні підрозділи з ПЗРК Mistral.

Тим часом у російській профільній авіаційній спільноті сьогоднішній день для льотчиків рашистів назвали “хєровим”. І дали зрозуміти, що деякі пілоти ПКС РФ вже з вильотів не повернуться. Нагадаємо, що сьогодні український МиГ-29, за повідомленням Командування ПС ЗСУ, збив російський Су-35 на Херсонщині.

Пізніше в цій же спільноту опублікували відео з “траурним” настроєм з прольотом пари Су-25. Тож, не виключено, що окрім винищувача і гелікоптера Сили оборони сьогодні знищили і штурмовики ворога.

95 бригада ДШВ Авіація Війна з Росією Втрати Росії Ка-52 ПЗРК